Ανάκληση Rolls-Royce για να τους αλλάξουν τα φώτα

Ούτε το λήμμα «πολυτέλεια σε τέσσερις τροχούς» δεν εξαιρείται από τις ανακλήσεις, ακριβώς στο κυνήγι της πολυπόθητης τελειότητας. Η Rolls-Royce εξέδωσε πρόγραμμα ανάκλησης για δυο αυτοκίνητα, λόγω προβληματικών εμπρός φαναριών.

Η ανάκληση αφορά δυο φετινές Phantom, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 12 και 14 Ιουλίου, και επικεντρώνεται στα έμπροσθεν φωτιστικά σώματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Βρετανών, οι ανακλαστήρες των φαναριών δεν έλαβαν την απαραίτητη μεταλλική επίστρωση με αποτέλεσμα να μη φωτίζουν σωστά τα φανάρια πινακίδες κυκλοφορίας, όταν χρησιμοποιείται η μικρή «σκάλα». Το πρόβλημα προέρχεται από τον προμηθευτή, την αυστριακή ZKW Group GmbH, η οποία ενημέρωσε τη Rolls-Royce και εκείνη με τη σειρά της έκανε την απαραίτητη έρευνα, που οδήγησε στην πολύ σπάνια ανάκληση των δυο μόλις μονάδων.

Πέρα από ότι ο οδηγός ενδέχεται να μη βλέπει καλά την οδική σήμανση σε συνθήκες μειωμένης φωτεινότητας, η δυσλειτουργία στα φανάρια ενδέχεται να μην καλύπτει και το μίνιμουμ επίπεδο φωτομετρικής έντασης στις Η.Π.Α. Με άλλα λόγια, οι δυο Phantom μπορεί να είναι παράνομες! Κι επειδή το National Highway Traffic Safety Administration δεν αστειεύεται, οι Βρετανοί αποφάσισαν κάνουν την ανάκληση για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα, οπότε μάλλον πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο. Εξάλλου, μια αντικατάσταση συνολικά 4 φαναριών είναι. Φανάρια σε αυτοκίνητο 460.000 δολαρίων (464.000 ευρώ), συνεπώς το κόστος των 2.500 δολαρίων (2.522 ευρώ) έκαστο είναι αναμενόμενο.

Get it on Google Play Download on the App Store