Volkswagen Taigo: Ένα Coupe SUV για να ξεχωρίσεις!

Όσο τα SUV κυριαρχούν στον τομέα των πωλήσεων και ολοένα περισσότερα θα κατακλύζουν τους δρόμους, τόσο οι εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν μοντέλα που θα έχουν το κάτι παραπάνω, έτσι ώστε να κάνουν τη διαφορά. Όπως ισχύει και για το Volkswagen Taigo.

Το νεότερο SUV στην γκάμα της Volkswagen ξεχωρίζει αμέσως, χάρη στο μοναδικό coupe παρουσιαστικό του. Το σπορτίφ σχεδιασμού Taigo ξεκινά από τις 21.100 ευρώ για την αρχική έκδοση Life, με τον 1.0 TSI ισχύος 95 ίππων και με τον εξοπλισμό της να είναι πλήρης. Όσοι επιθυμούν το ισχυρότερο 1.0 TSI με τους 110 ίππους, αυτό συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DSG. Η κορυφαία επιλογή είναι η έκδοση Style με τον 1.000άρη κινητήρα των 110 ίππων DSG, ενώ η ίδια έκδοση διατίθεται και με τον 1.5 TSI των 150 ίππων DSG.

Το Taigo περιλαμβάνει 7 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης με επιτήρηση πεζών & ποδηλάτων, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, Cruise Control & Speed Limiter, κλιματισμό Climatic, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ηχοσύστημα Ready to Discover με οθόνη 8 ιντσών και App-Connect. Στάνταρ είναι ακόμα τα ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες, δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Σικάτο κι αθλητικό!

Το Taigo αποτυπώνει τη σχεδιαστική άποψη της μάρκας σε ότι έχει να κάνει με τα μικρά SUV, προσδίδοντάς του ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σπορ «κοστούμι». Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι η έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής στο πίσω μέρος. Ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου συμπληρώνεται ιδανικά από τις ζάντες αλουμινίου, τους μυώδεις προφυλακτήρες και τη φωτιζόμενη μάσκα μπροστά, ενώ η ενιαία διάταξη των φαναριών απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του, το μήκος του Taigo είναι 4.266 χλστ., το πλάτος 1.757 χλστ. και το ύψος βρίσκεται στα 1.518 χλστ. Επίσης, το μεταξόνιο των 2.554 χλστ. συμβάλλει στους άνετους χώρους των επιβατών.

Ποιότητα, τεχνολογία και ανέσεις μεγαλύτερου αυτοκινήτου

Το εσωτερικό του Taigo κερδίζει αμέσως τις πρώτες εντυπώσεις με τη κορυφαία ποιότητα κατασκευή του. Το ταμπλό αποτελείται από αφρώδη υλικά, με εξαιρετική εφαρμογή και φινίρισμα. Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του Taigo είναι και το νέο infotainment τελευταίας γενιάς (MIB3) για κορυφαία συνδεσιμότητα. Συνδυαστικά με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών παρέχει άριστη πληροφόρηση στον οδηγό. Πλούσιος είναι όμως κι ο εξοπλισμός ασφαλείας, ο οποίος περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist, μαζί με τις λειτουργίες City Emergency Braking, Lane Assist και πολλά ακόμα. Σημαντικό ατού του Coupe SUV Taigo είναι οι άνετοι χώροι επιβατών, όπως και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 440 λίτρων.

Αποδοτικό, ασφαλές και άνετο στο δρόμο!

VW Taigo kinisi-4

Όπως σας αναφέραμε παραπάνω, το νέο Volkswagen Taigo είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με τρία μηχανικά σύνολα βενζίνης. Ο αρχικός 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 TSI με ισχύ 95 ίππων και 175 Nm ροπής από τις μόλις 1.600 σ.α.λ. αποτελεί ένα πολύ καλό και δοκιμασμένο μοτέρ, όντας εύρωστο και ικανό. Η δύναμη αυτή καταλήγει στους εμπρός τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις χρειάζεται 11,1 δλ. για να φτάσει τα 0-100 χλμ./ώρα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 183 χλμ./ώρα. Τα ικανοποιητικά νούμερα απόδοσης συνοδεύονται με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2 (5,5 λτ./100 χλμ. και 124 γρ./χλμ. αντίστοιχα).

Όσοι θέλουν ακόμα περισσότερα, θα καλυφθούν πλήρως από τον 1.0 TSI DSG7 των 110 ίππων και 200 Nm ροπής, με το 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 191 χλμ./ώρα. (κατανάλωση 5,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 134 γρ./χλμ.). Το κορυφαίο στην γκάμα Taigo 1.5 TSI DSG7 των 150 ίππων και 250 Nm ροπής, εξασφαλίζει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δλ. και τελική ταχύτητα 212 χλμ./ώρα, με κατανάλωση 6,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 138 γρ./χλμ.

Σημείο αναφοράς του Taigo αποτελεί και η οδική του συμπεριφορά. Όπως η συνολική του κατασκευή, έτσι και το πάτημά του στο δρόμο εμπνέει εμπιστοσύνη κι ασφάλεια στο χειριστή του, όντας σταθερό κι ευθύβολο τόσο στον αυτοκινητόδρομο, όσο και σε στροφές. Παράλληλα, οι μαζεμένες του διαστάσεις και η πιο ψηλή θέση οδήγησης ευνοούν τους αστικούς ελιγμούς και την οδήγηση στην πόλη.

Get it on Google Play Download on the App Store