Το πιο προικιωμένο Crossover με 19.950 ευρώ

Οποιοσδήποτε κοιτάει να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, θέλει να είναι εφοδιασμένο με όλα τα «προικιά», αφού με αυτό άλλωστε θα συμβιώσει πολλά χρόνια. Από τις καθημερινές διαδρομές ρουτίνας, έως πιο μακρινές εξορμήσεις σε αυτοκινητόδρομους, επαρχιακούς δρόμους και αν χρειαστεί εκτός ασφάλτου. Εάν σε όλα αυτά διαθέτει και άλλες αρετές, όπως οικονομία στα καύσιμα, αρκετούς χώρους και όλο τον εξοπλισμό σε προσιτή τιμή, τότε η ο «γάμος» είναι σίγουρος!

Όλα τα παραπάνω απαιτούμενα, είναι σε θέση να καλύψει πλήρως το νέο Dacia Sandero Stepway 1.0 TCe 100 hp LPG. Πρόκειται για το πιο «φορτωμένο» Crossover σε αυτά τα λεφτά, αφού συν τοις άλλοις έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα του κιτ διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG). Αυτό παρέχει έξτρα αυτονομία, μεγάλη οικονομία με τη χρήση του υγραερίου και συνοδεύεται με την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση που δίνει η Dacia (+3 χρόνια οδική βοήθεια και 6 έτη αντιδιαβρωτική προστασία).

Το δημοφιλές μικρό μοντέλο της Dacia (πρώτο σε πωλήσεις το Sandero στην Ευρώπη φέτος) με το Crossover αμάξωμα, προσελκύει αρχικά το ενδιαφέρον με τον ελκυστικό του σχεδιασμό. Συνδυάζει δυναμικό εμπρός άκρο και μυώδεις ώμους, με πλαστικά προστατευτικά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος 201 χιλιοστών. Στη βασική έκδοση 1.0 TCe 100 hp Essential στοιχίζει από 19.270 ευρώ με 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, προβολείς Full LED Pure Vision, αυτόματη λειτουργία φώτων, air condition και ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά. Σαφώς πιο συμφέρουσα είναι η δεύτερη έκδοση Expression, μιας και με μόνο 680 ευρώ παραπάνω (από 19.950 ευρώ) εξοπλίζεται επιπλέον με: Οθόνη αφής 8 ιντσών  Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος  Αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων  Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω  Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες Ρυθμιζόμενο τιμόνι και σε μήκος Δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων Διαφορετικές επενδύσεις καθισμάτων.

Ο οδηγός του Sandero Stepway 1.0 TCe 100 hp LPG βγαίνει κερδισμένος από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα που θα διανύσει, κάνοντας χρήση του υγραερίου. Με τρέχουσα μέση πανελλαδική τιμή στα LPG στα 0,861€/λτ. και κατανάλωση δοκιμής 8,5 λτ./100 χλμ., το κόστος είναι λίγο πιο πάνω από 7€/100 χλμ. Κοινώς τα 1.000 χιλιόμετρα που διανύει ένας μέσος οδηγός το μήνα, κοστίζουν κοντά στα 70 ευρώ, όταν σε αντίστοιχα μοντέλα αμιγώς βενζίνης το έξοδο είναι διπλάσιο. Επιπλέον, λόγω του εργοστασιακού κιτ LPG, παρέχει ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο της Αθήνας. Το μηχανικό αυτό σύνολο διαθέτει ακόμα γεμάτο τράβηγμα χάρη και στη ροπή των 170 Nm, διατηρεί εύκολα ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, ενώ εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δλ.) και εν κινήσει (80-120 χλμ./ώρα με 4η/5η σε 10,0/13,9 δλ.).

Το Sandero Stepway 1.0 TCe 100 hp LPG θα το εκτιμήσει ο οδηγός του και για κάτι ακόμα πολύ σημαντικό για τους ελληνικούς δρόμους. Κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος αμβλύνεται με ποιοτικό και αποτελεσματικό τρόπο από τις αναρτήσεις, χωρίς το μικρό Crossover να «πλέει». Παράλληλα όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν αρκετούς χώρους και σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μικρό αυτοκίνητο. Άλλωστε ο αυξημένος αέρας για τα πόδια, το κεφάλι, το μπόλικο πλάτος και ο χώρος αποσκευών των 410 λίτρων, είναι επιπέδου μικρομεσαίου χάτσμπακ.

Get it on Google Play Download on the App Store