Προσιτή πολυτέλεια με Volvo XC40 T3

Η Volvo διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα στη δημοφιλή κατηγορία των SUV αυτοκινήτων, με μοντέλα που καλύπτουν κάθε ανάγκη σε αμαξώματα, εκδόσεις, κινητήρες και μετακίνηση γενικότερα. Στη βάση τοποθετείται το XC40, ένα κόμπακτ SUV φτιαγμένο τόσο για την πόλη, όσο και για άνετα ταξίδια. Το XC60 είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των μεσαίων SUV, ενώ το XC90 είναι ένα επιβλητικό και πολυτελές SUV.

Το δημοφιλές και πιο προσιτό σε τιμή Volvo XC40 προσφέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αναζητήσει ο απαιτητικός αγοραστής ενός premium SUV, όπως είναι υψηλή ασφάλεια, πολυτέλεια, ανέσεις και τεχνολογία αιχμής. Συγκεκριμένα, το XC40 T3 πωλείται από 30.796 ευρώ με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων ή από 34.070 ευρώ με το αυτόματο Geartronic των 8 ταχυτήτων, συνοδευόμενο με πληρέστατο στάνταρ εξοπλισμό.

Πιο αναλυτικά, από την πρώτη έκδοση Momentum Core περιλαμβάνει 7 αερόσακους, το IntelliSafe με τα επιμέρους συστήματα υποβοήθησης οδηγού City Safety με Steering Support (αυτόνομο φρενάρισμα), Lane Keeping Aid (Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας) και RSI (Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης), ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 9 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αισθητήρα βροχής, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, προβολείς LED, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και πολλά ακόμη.

Αρχικά, τις πρώτες εντυπώσεις κερδίζει το XC40 με την ελκυστική και δυναμική του σχεδίαση εξωτερικά, καθώς και με την αρτιότητα του εσωτερικού του. Το μήκους 4.425 χλστ., πλάτους 1.863 χλστ., ύψους 1.652 χλστ., με μεταξόνιο 2.702 χλστ. και με απόσταση από το έδαφος 211 χλστ. αμάξωμά του, ξεχωρίζει με το επιβλητικό και δυναμικό παρουσιαστικό του.

Πατήστε εδώ για να διαμορφώσετε το δικό σας Volvo XC40.

Στην καμπίνα κυρίαρχα στοιχεία αποτελούν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κάθετη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Με τη λειτουργία Smartphone Integration και τις γνωστές εφαρμογές Apple Car Play ή Android Auto, μπορείτε να χειριστείτε πολλές από τις λειτουργίες του smartphone σας, μέσα από την 9 ιντσών οθόνη του Infotainment και των χειριστηρίων ελέγχου στο τιμόνι, απλά και πρακτικά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Για την κατασκευή του εσωτερικού έχει γίνει χρήση μαλακών στην αφή ποιοτικών υλικών, που τονίζουν με την σειρά τους την πολυτέλεια. Επίσης, μέχρι πέντε επιβάτες θα βολευτούν και θα ταξιδέψουν χωρίς παραχωρήσεις, ενώ έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγάλο πορτ μπαγκάζ 452 λίτρων (φτάνει έως 1.328 λτ.).

Την κίνηση του Volvo XC40 T3 αναλαμβάνει το 1.5 λτ. 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο, με ισχύ 163 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και με ροπή 265 Nm στις 1.850 (1.500 το αυτόματο)-3.000 σ.α.λ. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,3 δλ. (9,7 δλ. το αυτόματο) και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Να σημειωθεί ότι ο περιορισμός στην ταχύτητα προέρχεται από το όριο που έχει θέσει η Volvo σε όλα της τα αυτοκίνητα από το MY2021 και ύστερα. Επίσης, η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 6,3 λτ./100 χλμ. και 142 γρ./χλμ. ή 6,5 λτ./100 χλμ. και 147 γρ./χλμ. το ΑΤ8 (NEDC).

Στην πράξη, το μηχανικό αυτό σύνολο τραβάει δυνατά από χαμηλά χάρις στην αρκετή ροπή, ανεβάζει εύκολα στροφές και επιταχύνει γοργά το αμάξωμα των 1.574 κιλών. Πρόσθετα, διακρίνεται για την πολιτισμένη του λειτουργία, αφού οι επιβάτες δεν θα ενοχληθούν από κραδασμούς και ανεπιθύμητους θορύβους, απολαμβάνοντας τόσο τις κοντινές, όσο και τις μακρινές διαδρομές.

Στις υψηλές ανέσεις που προσφέρει το Volvo XC40 T3 συμβάλλουν η προσεγμένη ηχομόνωση και οι ρυθμίσεις των ανεξάρτητων σε όλους τους τροχούς αναρτήσεων (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω). Το Volvo XC40 κατορθώνει με περισσή άνεση να είναι ένα ιδανικό καθημερινό αυτοκίνητο που θα μεταφέρει ξεκούραστα και με ασφάλεια οδηγό και επιβάτες από το σπίτι στην εργασία, αλλά και θα τους ταξιδέψει ατσαλάκωτους σε μακρινούς προορισμούς. Επιπλέον, μέσω των προφίλ οδήγησης Comfort, Eco, Dynamic, Off-road και Individual, μπορεί αναλόγως να διαμορφωθεί η απόκριση του γκαζιού και το σφίξιμο του τιμονιού.

Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι και το Volvo On Call, το οποίο συνδυάζει μία εφαρμογή για κινητές συσκευές, Wi-Fi στο αυτοκίνητο και υπηρεσίες διασύνδεσης. Για παράδειγμα σας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσετε το σύστημα θέρμανσης σε στάθμευση, μέσω της λειτουργίας απομακρυσμένου ελέγχου του συστήματος κλιματισμού. Το Volvo On Call σας βοηθά να εντοπίσετε το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιώντας το χάρτη της εφαρμογής. Επίσης, μπορείτε να δείτε μέσα από το κινητό πολλές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως εάν είναι κλειδωμένο, σε χρήση, την αυτονομία του, την εξωτερική θερμοκρασία, το εγχειρίδιο χρήσης, τις ανάγκες συντήρησης κι ένα οδηγικό ημερολόγιο. Ακόμα, μπορείτε στείλετε τον προορισμό σας στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, για να τον βρείτε προγραμματισμένο μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο.

Πατήστε εδώ για να διαμορφώσετε το δικό σας Volvo XC40.

Get it on Google Play Download on the App Store