Υβριδικό turbo 160 ίππων με μόνο 20.090 ευρώ!

Οι τιμές των αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κατηγορίας έχουν πάρει την ανιούσα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πλέον μικρά αυτοκίνητα ούτε 100 ίππων να κοστίζουν λίγο παρακάτω από τις 20.000 ευρώ. Μια μάρκα όμως που επιμένει σε μια άκρως ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, σε συνδυασμό με την πληρότητα που εμφανίζουν τα αυτοκίνητά της, είναι η Hyundai.

Η εν λόγω εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια αλλαγή προσφέροντας πέρα από αξιόπιστα, όμορφα κι αποδοτικά αυτοκίνητα. Ένα από αυτά είναι και το δημοφιλές Hyundai i30. Βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος των πωλήσεων της μάρκας και διαθέτει στιλ, χώρους αλλά κι ευρεία γκάμα κινητήρων. Μεταξύ των πλέον αξιόλογων επιλογών για το i30, είναι και η έκδοση με το hatchback αμάξωμα και τον κινητήρα 1.5 T-GDi 160 PS. Στην έκδοση Premium το i30 κοστίζει από 20.090 ευρώ, τιμή που διαμορφώνεται έπειτα από την έκπτωση των 600 ευρώ.

Στα χρήματα αυτά ο υποψήφιος αγοραστής απολαμβάνει έναν πληρέστατο εξοπλισμό με τα εξής: 6 αερόσακους, αυτόματη πέδηση με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων, στατικά φώτα στροφής και υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα. Επιπλέον υπάρχουν όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων, οθόνη infotainment 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, cruise control, φώτα LED, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και πολλά ακόμα!

Σβέλτο, άνετο και ασφαλές

Το δυναμικό σε εμφάνιση Hyundai i30 κινείται στην συγκεκριμένη έκδοση με τον 1.500άρη T-GDI κινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Η ισχύς ανέρχεται στα 160 άλογα στις 5.500 σ.α.λ., με τη ροπή των 253 Nm να είναι διαθέσιμη από τις 1.500 σ.α.λ.. Στην συγκεκριμένη έκδοση η δύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω του χειροκίνητου 6τάχυτου iMT κιβωτίου. Οι επιδόσεις ικανοποιούν και με το παραπάνω, καθώς επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Παράλληλα, το μηχανικό αυτό σύνολο διακρίνεται για τη ραφιναρισμένη του λειτουργία, τη γραμμική απόδοση της ισχύος και την ελαστικότητά του. Καλά είναι όμως τα νέα και στον τομέα της κατανάλωσης και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με τη Hyundai να ανακοινώνει 5,6-6,6 λτ./100 χλμ. και 126-148 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Πέρα από τις αρετές του κινητήρα, το Hyundai i30 1.5 T-GDi 160 PS 48V Hybrid καταφέρνει να διακριθεί και στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς. Παρά την αυξημένη του ισχύ είναι φιλικό και ο οδηγός θα εξοικειωθεί μαζί του. Είναι γρήγορο, αλλά και πολιτισμένο συνάμα, με τις ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις να συνθέτουν μια ιδανική ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος. Το Hyundai i30 μπορεί να υποστηρίξει με άνεση κι ασφάλεια ένα γρήγορο οδηγικό τέμπο, όντας ευθύβολο και σταθερό στις ευθείες των αυτοκινητοδρόμων, διατηρώντας με ευκολία υψηλές ταχύτητες στο κοντέρ. Πολύ καλά τα πάει όμως και στις στροφές, με την πρόσφυση να είναι σε κάθε περίσταση άφθονη, ενώ κι οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές ακόμα κι υπό έντονη πίεση.

Απολαμβάνεις κάθε στιγμή εντός της καμπίνας!

Το Hyundai i30 ξεχωρίζει και για το ποιοτικό κι άρτια σχεδιασμένο εσωτερικό του. Για την κατασκευή του έχει γίνει εκτεταμένη χρήση μαλακών υλικών στο πάνω μέρος του ταμπλό και στις επενδύσεις των θυρών. Επίσης η συναρμογή είναι εξαιρετική, όπως και το φινίρισμα, με το σύνολο να σου δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα αντέξει, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο οδηγός θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση και θα εξοικειωθεί με τις θέσεις και λειτουργίες των επιμέρους χειριστηρίων, όπως και με το μενού της οθόνης αφής των 8 ιντσών. Οι υπόλοιποι επιβάτες θα κάτσουν κι αυτοί άνετα χωρίς παραχωρήσεις, ενώ για τις αποσκευές τους έχουν πορτ μπαγκάζ 395 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store