600 λίτρα πορτ μπαγκάζ με 19.900 ευρώ

Αυτές τις μέρες των θερινών διακοπών αλλά και γενικότερα στα ταξίδια, τα αυτοκίνητα γεμίζουν με αποσκευές μέχρι να… σκάσουν. Σε κάποια χωράνε με άνεση όλα τα μπαγκάζια, ενώ σε άλλα γίνονται παραχωρήσεις και στριμώχνονται οι επιβάτες με βαλίτσες, σάκους και τσάντες.

Τη λύση για όσους αναζητούν τεράστιο πορτ μπαγκάζ σε χωρητικότητα και άνοιγμα, ενώ δεν θέλουν να ξεφύγουν σε δυσθεώρητα επίπεδα τιμών, δίνει η νέα Skoda Octavia Grand Coupe. Άλλωστε, η Octavia από την πρώτη γενιά της είχε το βασικό και πολύ σημαντικό προσόν του πολύ μεγάλου χώρου αποσκευών. Τώρα το νέο μοντέλο προσφέρει 600 ολόκληρα και πλήρως εκμεταλλεύσιμα λίτρα, για να χωρέσουν δίχως πρόβλημα τα μπαγκάζια έως 5 ατόμων. Μάλιστα κάτω από το δάπεδο βρίσκεται κανονική ρεζέρβα και όχι ανάγκης ή κιτ επισκευής ελαστικού. Μαζί με την ευρύχωρη καμπίνα, όπου ακόμα και ψηλοί επιβάτες δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με τον αέρα για τα πόδια τους στο πίσω κάθισμα, η νέα Octavia Grand Coupe αποτελεί ένα ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο με περίσσιες ανέσεις. Στα θετικά γνωρίσματα του εσωτερικού ανήκουν ακόμα ο μοντέρνος σχεδιασμός, η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και η πληρότητα του εξοπλισμού.

Από την αρχική έκδοση 1.0 TSI Ambition των 19.900 ευρώ διαθέτει 7 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας, LED φώτα ημέρας, πορείας & προβολείς (μεγάλη σκάλα), αισθητήρα βροχής και λειτουργίας φώτων και οθόνη αφής 10 ιντσών. Στάνταρ είναι ακόμα 2ζωνικός κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, εκκίνηση κινητήρα με μπουτόν, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ζάντες αλουμινίου.

Μαζί με τους άφθονους χώρους και το άριστο value for money, η νέα Octavia Grand Coupe ξεχωρίζει και για την οδική της συμπεριφορά. Η τροποποιημένη πλατφόρμα MQB EVO με τις καλορυθμισμένες αναρτήσεις και το μακρύ μεταξόνιο των σχεδόν 2,7 μέτρων, εξασφαλίζουν σίγουρο πάτημα και αρκετά καλή άνεση, τόσο στους ανοιχτούς δρόμους, όσο και σε πιο στενούς επαρχιακούς με στροφές.

Στην τιμή των 19.900 ευρώ, ο κινητήρας που τροφοδοτεί τη νέα Octavia Grand Coupe, είναι ο γνωστός 3κύλινδρος turbo 1.0 TSI. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 110 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 200 Nm ροπής στις 2.000-3.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,9 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 202 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 118 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Άριστη σχέση τιμής αξίας προσφέρει το μεσαίο Skoda και με τον 1.5 λτ. TSI 150 PS κινητήρα, μιας και πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 21.780 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store