Δύναμη και οικονομία με το Volvo XC40 T5 Twin Engine

H Volvo διαθέτει ισχυρή και μακροχρόνια παράδοση στην ασφάλεια, στην πολυτέλεια, στους δυνατούς turbo κινητήρες και στην τεχνολογία, αποτελώντας έναν premium κατασκευαστή αυτοκινήτων με καινοτομίες.

Σήμερα, την εποχή που ηλεκτροκίνηση κάνει αλματώδη πρόοδο και έχει μπει στην καθημερινότητά μας, η Volvo πρωτοπορεί και διαθέτει μια πλήρη σειρά plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με αρχή το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV – το XC40 Recharge. Άλλωστε, φιλοδοξία της Σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον, ενώ στόχος της είναι το 2025 το 50% των αυτοκινήτων της να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και το άλλο 50% υβριδικά.

Με το προηγμένης τεχνολογίας XC40 Recharge Plug-in Hybrid T5, η Volvo φέρνει νέα δεδομένα στα μικρομεσαία SUV και αλλάζει οριστικά τον τρόπο οδήγησης. Το δυναμικό και πολυτελές XC40 T5 Twin Engine συνδυάζει με ευφυή τρόπο έναν αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης κι έναν ηλεκτροκινητήρα, που τροφοδοτείται από μπαταρία.

Ο κινητήρας βενζίνης 1.5 λτ. Turbo έχει ισχύ 180 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. και ροπή 265 Nm στις 2.500-5.000 σ.α.λ., ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 82 ίππους και 160 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 262 ίππους και 425 Nm ροπής, προσφέροντας δυναμικές επιδόσεις με πολύ χαμηλή έως μηδενική κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,3 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Η μεικτή κατανάλωση είναι 1,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 45 γρ./χλμ. (2,0-2,4 λτ./100 χλμ. και 45-55 γρ./χλμ. με WLTP).

Η μπαταρία ιόντων λιθίου διαθέτει ενεργειακή απόδοση 10,7 kWh και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 56 χιλιόμετρα, τα οποία επαρκούν για την κάλυψη των καθημερινών μετακινήσεων, χωρίς να «καίγεται» σταγόνα καυσίμου. Το Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid T5 φορτίζει με σύνδεση σε μια οικιακή πρίζα, σε συσκευή φόρτισης Wallbox ή σε έναν σταθμό φόρτισης. Η μπαταρία δεν μένει ποτέ χωρίς ενέργεια, αφού φορτίζεται και κατά τη διάρκεια της οδήγησης, κάθε φορά που ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του γκαζιού ή πιέζει το πεντάλ του φρένου.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Volvo XC40 T5 Recharge

Επιπλέον, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης (Drive Mode) που τον εξυπηρετεί καλύτερα, ανάλογα τη διαδρομή που θα κινηθεί. Η επιλογή γίνεται εύκολα και απλά με την πίεση ενός πλήκτρου στην κεντρική οθόνη αφής των 9 ιντσών του συστήματος πολυμέσων.

Οι επιλογές είναι οι εξής:

Pure mode: Οι καθημερινές μετακινήσεις γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Με μια πλήρη φόρτιση, καλύπτονται οι αποστάσεις από τη δουλειά στο σπίτι και πίσω, χωρίς κατανάλωση βενζίνης και χωρίς εκπομπές καυσαερίων.

Hybrid mode: Το σύστημα Twin Engine συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα για να πετύχει την ιδανική σχέση απόδοσης – κατανάλωσης.

Power mode: Με αυτή την επιλογή ο οδηγός απολαμβάνει υψηλές επιδόσεις, αντλώντας τη μέγιστη ισχύ και από τους δύο κινητήρες, ενώ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων προσφέρει γρήγορες αλλαγές.

Το Volvo XC40 T5 προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση (όπως όλα τα μοντέλα της Volvo στην Ελλάδα). Επιπλέον, οι εταιρικοί χρήστες επωφελούνται από μηδενικό φόρο χρήσης, καθώς εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, οι οποίες καθιστούν τη χρονομίσθωση (leasing) μία ακόμη πιο δελεαστική επιλογή.

Δείτε εδώ και διαμορφώστε το δικό σας Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid T5.

Get it on Google Play Download on the App Store