Συμπλέκτης «γιοκ» με το φθηνότερο αυτόματο supermini

Τα μικρά χάτσμπακ με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων αποτελούν ιδανική λύση για κάθε οδηγό, που μετακινείται καθημερινά σε μεγάλα αστικά κέντρα. Παράλληλα εξυπηρετούν πολύ και στα ταξίδια, αφού σε κάθε περίπτωση κάνουν την οδήγηση πολύ πιο ξεκούραστη σε σχέση με οποιοδήποτε χειροκίνητο σασμάν. Τα supermini είναι «κουφέτο», καθώς βρίσκονται ακριβώς στις διαστάσεις που εξυπηρετούν μια πολύ μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού, συνδυάζοντας ευελιξία στο κλεινόν άστυ και χώρους για μια μικρή οικογένεια. Ποιο είναι το πιο προσιτό της κατηγορίας, με τη δυνατότητα να σου γλιτώνει το αριστερό πόδι από το «πάτα-άσε» του συμπλέκτη;

Ποιο άλλο; Το Dacia Sandero Streetway! Το Streetway 1.0 TCe 90 hp CVT συγκεκριμένα, είναι το πιο οικονομικό σε τιμή καινούργιο αυτόματο supermini στην Ελλάδα και προσφέρεται στην τιμή των 19.350 ευρώ. Άλλη έκδοση πέραν της Expression δεν υπάρχει, ωστόσο ο εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα και απαραίτητα στοιχεία ασφαλείας – ανέσεων, όπως 6 αερόσακους και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών. Αναλυτικά τα προσόντα του αυτόματου Streetway: 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, κεντρική οθόνη 8 ιντσών, air condition, προβολείς Full LED Pure Vision, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω και ηλεκτρικοί καθρέπτες.

Το Sandero Streetway έχει μήκος που αγγίζει τα 4,1 μέτρα (4.088 χλστ.), μακρύ μεταξόνιο στα 2.604 χλστ. και είναι αρκετά πλατύ (1.848 χλστ.). Στοιχεία που συμβάλλουν στην επίτευξη πολύ άνετων χώρων, επιπέδου μικρομεσαίου χάτσμπακ. Τέσσερις επιβάτες θα κάτσουν άνετα, με έναν ακόμα να μη νιώθει πολύ στρυμωγμένος στο πίσω κάθισμα. Μεγάλος είναι και χώρος αποσκευών των 410 λίτρων με το πλήρως εκμεταλλεύσιμο τετραγωνισμένο σχήμα.

Την κίνηση του αυτόματου Sandero Streetway αναλαμβάνει αποκλειστικά το γνωστό 1.000άρι τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο των 91 ίππων και 142 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). Αυτό εξασφαλίζει ομαλή εκκίνηση και ενδιάμεσες επιταχύνσεις, ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 σε 13,4 δλ., τελική 169 χλμ./ώρα) και λογική κατανάλωση – εκπομπές CO2 (5,8 λίτρα/100 χλμ. βάσει εργοστασίου, 131 γρ.CO2/χλμ). Παρότι αστικού κατά βάση προσανατολισμού, το μικρό Dacia κινείται άνετα στον αυτοκινητόδρομο, με καλή ποιότητα κύλισης και «λειαίνοντας» σε μεγάλο βαθμό τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Στις στροφές εμφανίζεται κάπως νωχελικό στις αντιδράσεις του, όμως σε κάθε περίπτωση είναι προβλέψιμο και υπενθυμίζει στον οδηγό ότι φτιάχτηκε για να είναι άνετο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Ταχύτητες CVT
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 91/4.500-5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 142/1.750-4.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 13,4
Τελική (χλμ./ώρα) 169
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.)* 5,8
CO2 (γρ./χλμ.) 131
*Εργοστασιακή

 

Get it on Google Play Download on the App Store