Αυτόματο Hyundai i30 σε τιμή πρόκληση

To Hyundai i30 ανέκαθεν αποτελούσε μια πολύ συμφέρουσα και ολοκληρωμένη πρόταση αγοράς στην κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ. Αξίες που διατηρεί και το νέο μοντέλο, αφού αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω, ανεξαρτήτως έκδοσης και κινητήρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και με το σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT, το οποίο σε συνδυασμό με τον εγνωσμένης αξίας κινητήρα 1.0 T-GDi 120 hp 48V Hybrid προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Περισσότερη άνεση στην οδήγηση

Κύριο γνώρισμα του Hyundai i30 στο δρόμο είναι η άνεση στην οδήγηση, τόσο σε επίπεδο ευκολίας χειρισμών όσο και από τη μαλακή ρύθμιση των αναρτήσεών του. Αυτές αμβλύνουν με σχεδόν ισοπεδωτικό τρόπο τις μύριες ανωμαλίες των δρόμων. Την ίδια στιγμή ο χαμηλός θόρυβος κύλισης ενισχύει το ποιοτικό πάτημα του αυτοκινήτου. Έτσι το μικρομεσαίο οικογενειακό Hyundai πραγματοποιεί ξεκούραστα ταξίδια, εμφανίζοντας παράλληλα ουδετερότητα και σε απότομες αλλαγές φορτίου.

Ο 3κύλινδρος 1.000άρης turbo κινητήρας των 120 ίππων και 172 Nm ροπής συνεργάζεται κατάλληλα με το 7DCT και με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V Hybrid. Αρχικά προκαλεί εντύπωση η απουσία ενοχλητικών θορύβων και δονήσεων από το μοτέρ προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο εξασφαλίζει αμεσότητα και ομαλότητα στις εναλλαγές των ταχυτήτων, τόσο στην αυτόματη, όσο και στη χειροκίνητη επιλογή πατώντας τα paddles ή μετακινώντας πάνω ή κάτω το λεβιέ των ταχυτήτων. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και το Drive Mode με τις επιλογές Eco, Normal και Sport. Μεταξύ αυτών, το πρόγραμμα Normal είναι το καταλληλότερο για την πλειοψηφία των μετακινήσεων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 998
Ταχύτητες 7DCT
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 120/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 172/1.500-4.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 11,2
Τελική (χλμ./ώρα) 196
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 7,4
CO2 (γρ./χλμ.) 121
*Δοκιμής

Από 22.690 ευρώ με όλα τα κομφόρ

Από την πρώτη κιόλας έκδοση Premium, το Hyundai i30 1.0 T-GDi 120 hp 7DCT 48V Hybrid έχει όλο τον εξοπλισμό, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και απαίτηση σε συστήματα ασφαλείας και ανέσεων. Συγκεκριμένα διαθέτει τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Αυτόματο άναμμα φώτων
  • Προβολείς ομίχλης
  • Οθόνη 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και αναδιπλούμενους καθρέπτες
  • Air condition
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Την προσεγμένη συνολικά του εικόνα, ενισχύει με την σειρά της και η ποιοτική κατασκευή του αυτοκινήτου. Από τον τρόπο που κλείνουν οι πόρτες, έως τη γεροδεμένη συναρμογή των μαλακών και σκληρών επιφανειών στο ταμπλό και σε επιμέρους επιφάνειες. Στο εσωτερικό του Hyundai i30 θα χωρέσουν εύκολα τέσσερα ενήλικα άτομα, ενώ ένας ακόμα στη μέση του πίσω καθίσματος θα εξυπηρετηθεί από το χαμηλό κεντρικό τούνελ. Επαρκής είναι ο χώρος αποσκευών των 357 λίτρων με τις θήκες για μικροαντικείμενα κάτω από το δάπεδο και τη μικρή μπαταρία του 48V Hybrid.

Get it on Google Play Download on the App Store