Στις χαμηλότερες τιμές όλων τα νέα Dacia Sandero

Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Stepway προσφέρονται στις χαμηλότερες τιμές από όλα τα supermini με χάτσμπακ και crossover αμάξωμα. Παράλληλα συμφέρουν πάρα πολύ και με τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG, αφού η πρόσθετη επιβάρυνση είναι πολύ χαμηλή, ενώ απόσβεση των επιπλέον χρημάτων γίνεται γρήγορα λόγω του χαμηλότερου κόστους σε καύσιμο.

Από μόνο 16.920 ευρώ

Πιο αναλυτικά, το αρχικό Sandero Streetway 1.0 TCe 90 hp Expression ξεκινά από μόνο 16.920 ευρώ και το Sandero Stepway 1.0 TCe 90 hp Essential από 17.540 ευρώ. Οι αντίστοιχες εκδόσεις με το μοτέρ διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG) 1.0 TCe 100 LPG, εκκινούν από τις 17.520 ευρώ και 18.270 ευρώ αντίστοιχα. Πολύ σημαντικό είναι ακόμα το γεγονός ότι το κιτ υγραερίου τοποθετείται από το εργοστάσιο και καλύπτεται από την 5ετή/100.000 χλμ. εγγύηση που συνοδεύει το αυτοκίνητο. Το Sandero Streetway διατίθεται μόνο στο επίπεδο εξοπλισμού Expression και περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Προβολείς Full LED Pure Vision
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Προβολείς ομίχλης
  • Infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Αισθητήρες στάθμευσης πίσω
  • Δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων
Πιο εκτός δρόμου το Sandero Stepway

Το crossover Sandero Stepway ξεχωρίζει αμέσως από την εκτός δρόμου εμφάνισή του εσωτερικά. Την εικόνα αυτή τονίζουν οι διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες με τα προστατευτικά τμήματα, οι μαύρες επενδύσεις στους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ, οι ράγες οροφής και η μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος των 201 χιλιοστών (162 χλστ. το Sandero Streetway). Μικροδιαφορές εντοπίζονται στο εσωτερικό σε επίπεδο διακόσμου και επενδύσεων, όμως κοινό σημείο είναι οι κορυφαίο χώροι για τα δεδομένα των supermini, αφού συγκρίνονται και με μικρομεσαίων χάτσμπακ. Τέσσερα άτομα θα απολαύσουν «αέρα» για το κεφάλι και τα πόδια, ακόμα με ύψος κοντά στα 1,9 μ. Παράλληλα το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 410 λίτρων και δεν επιβαρύνεται καθόλου από τη δεξαμενή των 40 λίτρων του LPG, που είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών στη θέση της ρεζέρβας.

ΤοSandero Stepway έχει ως βασική έκδοση εξοπλισμού την Essential, με 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, Full LED Pure εμπρός φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition και αρθρωτές ράγες οροφής. Το Expression είναι ακόμα πιο value for money, γιατί με μόνο 680 ευρώ παραπάνω στο LPG (από 18.950 ευρώ) προστίθενται infotainment με οθόνη 8 ιντσών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, τιμόνι με ρύθμιση και σε μήκος, δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων και προβολείς ομίχλης. Κορυφαίο στην γκάμα είναι το Extreme (από 20.500 ευρώ μόνο LPG) με επιπλέον σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα Extended Grip, μπρονζέ διακοσμητικά, επενδύσεις MicroCloud (τύπου σουέτ) και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Κορυφαία οικονομία με το LPG

Ο κινητήρας σε κάθε περίπτωση είναι ο 3κύλινδρος 1.000άρης turbo με ισχύ 91 ίππων και 160 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές (0-100 χλμ./ώρα σε 12 δλ. το Stepway), ενώ όσοι θέλουν αυτόματο υπάρχει το CVT (από 19.530 ευρώ). Όμως το δημοφιλές μοτέρ 1.0 TCe LPG διαθέτει περισσότερη δύναμη με την επιλογή του υγραερίου (100 hp/170 Nm), εξασφαλίζει ταχύτερες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δλ.) και μεγάλη οικονομία σε κόστος καυσίμου. Για παράδειγμα το Sandero Streetway LPG καίει σε πραγματικές μεικτές συνθήκες 8,5 λτ./100 χλμ., τα οποία με μέση τιμή LPG στα 0,889 ευρώ/λτ. αντιστοιχούν με 7,5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store