Δώσε κι εμένα μπάρμπα φθηνό νέο αυτοκίνητο

Τα αυτοκίνητα -όπως και όλα τα αγαθά- έχουν πάρει τον ανήφορο σε τιμές, ωστόσο ευκαιρίες αγοράς υπάρχουν για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δαπανήσουν/χρεωθούν πολλά χρήματα για ένα νέο αμάξι. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε μικρά που προορίζονται μόνο για την πόλη, αλλά και για πιο μεγάλα που χωρούν έως πέντε επιβάτες με μπόλικες αποσκευές. Για κάθε μία από τις δημοφιλείς κατηγορίες των mini, supermini, μικρών SUV και μικρομεσαίων SUV εστιάσαμε στα μοντέλα που πωλούνται στις χαμηλότερες τιμές, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω.

Fiat Panda

Το πρώτο και με διαφορά σε πωλήσεις φέτος μίνι μοντέλο στην Ελλάδα, το Fiat Panda 1.0 Hybrid εκκινεί από τις 15.800 ευρώ μαζί με την έκπτωση των 1.200 ευρώ (μέχρι εξαντλήσεως του αποθέματος). Το «Pandaκι» είναι ό,τι πρέπει για τις μετακινήσεις στους στενούς και πηγμένους δρόμους, διότι είναι πάρα πολύ ευέλικτο, εύκολο στο παρκάρισμα και στους χειρισμούς γενικότερα. Επίσης, χωράει τέσσερις επιβάτες μέσου αναστήματος, ενώ ο χώρος αποσκευών των 225 λίτρων επαρκεί για τις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες. Στο βασικό του εξοπλισμό ανήκουν τα πολύ απαραίτητα, όπως είναι 4 αερόσακοι, ραδιόφωνο με οθόνη 5 ιντσών, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες και air condition. Στα πολύ θετικά του στοιχεία ο 1.0 λτ. mild hybrid κινητήρας των 70 ίππων και 92 Nm ροπής, ο οποίος επιταχύνει το Panda από 0-100 χλμ./ώρα σε 13,9 δλ., καταναλώνει 6,6 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 109 γρ./χλμ. CO2 (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας).

Mitsubishi Space Star

Το καινούργιο αυτοκίνητο με τη μακράν χαμηλότερη τιμή της αγοράς, είναι το Mitsubishi Space Star 1.2 71 hp Motion στις 13.950 ευρώ. Στον εξοπλισμό του διαθέτει 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, Radio/CD/MP3/AUX, θύρα USB, Bluetooth, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων και χειριστήρια στο τιμόνι. Το Space Star με μήκος 3.845 χλστ. είναι το μικρότερο supermini, γεγονός που ευνοεί την ευελιξία και το παρκάρισμα. Παρόλα αυτά χωράει τέσσερα άτομα κανονικού αναστήματος, όμως για τις αποσκευές θα γίνουν παραχωρήσεις, αφού τα 235 λίτρα είναι λιγότερα και από μίνι μοντέλων. Για την κίνησή του υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 1.2 MIVEC με την απόδοση των 71 ίππων και τη ροπή των 102 Nm. Σύμφωνα με τη Mitsubishi προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 14,1 δλ., κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 112 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας).

MG ZS

Από όλα τα μικρά SUV που πωλούνται στην Ελλάδα, το MG ZS είναι αυτό με τη χαμηλότερη τιμή, αλλά και από τα μεγαλύτερα σε εξωτερικές διαστάσεις και χώρους. Συγκεκριμένα έχει μήκος 4.323 χιλιοστά και πωλείται από μόνο 18.950 ευρώ. Στον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκουν 6 αερόσακοι, οθόνη αφής 10,1 ιντσών, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ζάντες αλουμινίου. Στο πολύ καλής ποιότητας εσωτερικό του όπου έχει γίνει χρήση μαλακών υλικών στο ταμπλό, όλοι οι επιβάτες θα κάτσουν χωρίς να κάνουν παραχωρήσεις, ακόμα και αν πρόκειται για λίγο πιο ψηλούς. Επίσης, από τα μεγαλύτερα στα B-SUV είναι το πορτ μπαγκάζ των 448 λίτρων. Την αίσθηση ακριβότερου αυτοκινήτου ενισχύει η πάρα πολύ καλή άνεση από τις αναρτήσεις και ο χαμηλός θόρυβος κύλισης. MG ZS των 18.950 ευρώ κινείται από το μοτέρ 1.5 VTi-Tech με την ισχύ των 106 ίππων και 141 Nm. Στην πόλη διαθέτει την απαιτούμενη ελαστικότητα, ενώ φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. Η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται στα 9,1 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 149 γρ./χλμ. (104 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Dacia Duster

Ο απόλυτος κυρίαρχος σε τιμή στα μικρομεσαία SUV, δεν είναι άλλος από το νέο Duster και μάλιστα με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG) 1.0 ECO-G 100. Η τιμή των 19.950 ευρώ της αρχικής έκδοσης Essential είναι μοναδική, ενώ στο βασικό του εξοπλισμό του υπάρχουν 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ψηφιακό ραδιόφωνο, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και αισθητήρας φώτων. Το πιο μοντέρνο νέο Dacia Duster, εξωτερικά και στο εσωτερικό, προσφέρει άνετους χώρους για όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (453 λίτρα). O 1.000άρης turbo κινητήρας συμφέρει πολύ με το LPG, γιατί αφενός αποδίδει περισσότερη δύναμη (100 PS και 170 Nm, έναντι 91 PS και 160 Nm με τη βενζίνη) και αφετέρου το LPG εξασφαλίζει μεγάλο κέρδος. Με εργοστασιακή κατανάλωση στα 8,1 λτ./100 χλμ. και μέση τιμή LPG 0,864 ευρώ/λτ., τα 100 χλμ. κοστίζουν μόλις 7 ευρώ. Παράλληλα το ρεζερβουάρ των 51 λτ. του LPG μαζί με τα 50 λτ. της βενζίνης εξασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία.

Get it on Google Play Download on the App Store