Νέο αυτοκίνητο χαίρεσαι να το γεμίζεις με 40 ευρώ!

Η φράση «φούλαρέ το» ακούγεται πλέον πολύ σπάνια στα πρατήρια υγρών καυσίμων και βγαίνει από τα χείλη του οδηγού μόνο όταν χρειαστεί να κάνει κάποιο μακρινό ταξίδι. Άλλωστε με την τιμή της βενζίνης στα 2 €/λτ. και του πετρελαίου στα 1,8 €/λτ., ένα μικρό ή μικρομεσαίο αυτοκίνητο με 40-50 λτ. ρεζερβουάρ θέλει από 70 έως 100 ευρώ περίπου για να γεμίσει.

Ωστόσο, υπάρχει και η λύση του υγραερίου κίνησης LPG, καθώς η τιμή του κρατιέται πολύ χαμηλά και βρίσκεται κοντά στο 1€/λτ. Καινούργια αυτοκίνητα με εργοστασιακό κιτ LPG είναι λίγα, μεταξύ αυτών και το Renault Clio 1.0 TCe LPG. Μια αξιόλογη πρόταση αγοράς, που προσφέρει μεγάλη οικονομία στις μετακινήσεις, ανεφοδιάζεται με υγραέριο παντού λόγω των πολλών πρατηρίων, ενώ συνοδεύεται με όλα τα χαρίσματα των υπολοίπων εκδόσεων του μοντέλου.

Καταρχήν εξυπηρετεί όσους κινούνται στο δακτύλιο της Αθήνας, γιατί με το Clio LPG έχουν πάσο ελευθέρας. Όσον αφορά τον αποδοτικό 3κύλινδρο turbo 1.000άρη κινητήρα, με το υγραέριο η απόδοσή του φτάνει τους 100 ίππους και 172 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο προσφέρει σβέλτες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 188 χλμ./ώρα. Η κατανάλωσή του στη δοκιμή έφτασε τα 9,0 λτ./100 χλμ., που αντιστοιχούν με 10 €/100 χλμ., ενώ το ρεζερβουάρ των 39 λίτρων γεμίζει με κάτι παραπάνω από 40 ευρώ και παρέχει αυτονομία άνω των 430 χιλιομέτρων.

Με τη βενζίνη η ισχύς του μοτέρ μειώνεται στους 91 ίππους και 160 Nm ροπής, ωστόσο και πάλι είναι σβέλτο (0-100 χλμ./ώρα σε 12,5 δλ.). Σε πραγματικές συνθήκες καίει 7 λτ./100 χλμ., τα οποία ισοδυναμούν με 14 €/100 χλμ. Μαζί με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 32 λίτρων, η συνολική αυτονομία αγγίζει τα 900 χιλιόμετρα. (ακόμα περισσότερα σε ταξίδι).

Πρόσθετα, το Clio LPG διακρίνεται για το προσεγμένο σε ποιότητα εσωτερικό του με τα μαλακά πλαστικά σε πολλά τμήματα και τον ευχάριστο διάκοσμο. Οι χώροι για τέσσερις επιβάτες ικανοποιούν, όπως και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 391 λίτρων. Στα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου ανήκουν ακόμα η άνεση και η πολύ ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά.

Οι τιμές του Clio 1.0 TCe 100 LPG ξεκινούν από τις 20.370 ευρώ στη νέα και πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Equilibre Plus. Συγκεκριμένα διαθέτει 6 αερόσακους, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες, αυτόματη εναλλαγή μεγάλης/μικρής σκάλας φώτων, κάρτα Renault Hands Free, προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου.

Get it on Google Play Download on the App Store