Ντίζελ με 21.520 ευρώ για να απολαμβάνεις χιλιόμετρα

Την οδήγηση άλλοι την απολαμβάνουν, ενώ κάποιοι την αντιμετωπίζουν σαν αγγαρεία. Σε κάθε περίπτωση όμως, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην κατανάλωση καυσίμου, στην άνεση -ειδικά στις καθημερινές διαδρομές, στον εξοπλισμό, στην τιμή και σε πολλούς ακόμα επιμέρους τομείς.

Μια ιδανική πρόταση αγοράς που συνδυάζει όλα τα παραπάνω απαιτούμενα συν αρκετά ακόμα πλεονεκτήματα, είναι το νέο Renault Clio με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 Blue dCi 100 hp. Δίχως να υποστηρίζεται από υβριδική τεχνολογία, καταφέρει και συνδυάζει κατάλληλα τις χαμηλές απαιτήσεις σε καύσιμο, με σβέλτες επιδόσεις. Την κίνηση αναλαμβάνει ο επιτυχημένος και ιδιαίτερα αξιόλογος 4κύλινδρος, 8βάλβιδος diesel των 1.461 κ.εκ., με απόδοση 100 ίππων και 260 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Η δύναμη είναι πάντα εκεί όταν χρειαστεί, ακόμα και με απαλό πάτημα του δεξιού πεντάλ, ανεξαρτήτως σχέσης στο εύχρηστο 6άρι κιβώτιο. Η Renault ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ. και 80-120 χλμ./ώρα σε 8,7/10,9/13,6 δλ. με 4η/5η/6η. Τα 130 χλμ./ώρα διατηρούνται εύκολα, εμφανίζοντας στο trip ενδείξεις 4,6-4,7 λτ./100 χλμ. Σε μεικτές συνθήκες οι απαιτήσεις καυσίμου δεν ξεπερνούν τα 5,4 λίτρα/100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 από 107 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο δακτύλιο.

Όπως όλες οι εκδόσεις του νέου Renault Clio, έτσι και το ντίζελ περνάει απροβλημάτιστα πάνω από τις ανωμαλίες των δρόμων και διατηρεί χαμηλό επίπεδο θορύβου. Υπό πίεση δεν πρόκειται να ενοχλήσει ποτέ ούτε ζήτημα κλίσεων, ούτε γλιστρήματος. Τις ευθείες των αυτοκινητόδρομων τις «καταπίνει» ξεκούραστα και έτσι μπορεί να διανύσει μακρινές διαδρομές οικονομικά και άνετα.

Στην τιμή των 21.520 ευρώ πωλείται η πρώτη έκδοση Evolution. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης σε κάθε περίπτωση, με στάνταρ 6 αερόσακους, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, σύστημα πολυμέσων Easy Link 7” με πλοήγηση, air condition, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, κ.λπ. Η επόμενη Techno στις 23.160 ευρώ διαθέτει ακόμα κάμερα οπισθοπορείας, διαφορετικές επενδύσεις, ηλεκτρικό χειρόφρενο, πίνακα οργάνων 7 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, κάρτα Renault Hands Free, φώτα LED και διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου.

Την συνολικά ολοκληρωμένη εικόνα του ενισχύουν περεταίρω ο κομψός σχεδιασμός του εξωτερικά και στο εσωτερικό, όπου το χορταστικό και μαλακό υλικό του ταμπλό παραπέμπει -κυριολεκτικά- σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Επιπλέον οι χώροι του νέου Renault Clio είναι εξαιρετικοί για 4 άτομα και τις αποσκευές τους, έχοντας 391 λίτρα διαθέσιμου πορτμπαγκάζ.

Get it on Google Play Download on the App Store