Ενδεχομένως κάποιοι να μην γνωρίζουν και να ξαφνιάζονται από ένα τέτοιο άρθρο, πως τα αυτοκίνητα έχουν υδρορροές οι οποίες συλλέγουν τα νερά και τα οδηγούν προς την έξοδο η οποία συνήθως είναι χαμηλά στο πλαίσιο είτε ανοικτή είτε με τάπα.
Δείτε ακόμη: Σωστή χρήση και συντήρηση των φρένων
Προκειμένου λοιπόν να διασφαλίσουμε πως δεν υπάρχουν νερά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας (και δεν εννοούμε στην καμπίνα αλλά στο πλαίσιο) πρέπει να διασφαλίσουμε πως οι έξοδοι των υδρορροών είναι ανοικτές ή να τις ανοίξουμε αν ακούμε περίεργο θόρυβο κατά το φρενάρισμα ή την εκκίνηση από στάση (θόρυβο που να παραπέμπει σε μετακινούμενο νερό).
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Η υδρορροή είναι υπεύθυνη για να συγκεντρώνει τα νερά που πέφτουν στο αμάξωμα του αυτοκινήτου (βροχή, πλύσιμο κλπ.) καθώς, όπως είναι λογικό, αυτό μπορεί να μην περνά μέσα στην καμπίνα λόγω της μόνωσης, όμως περνά σε πολλά σημεία του πλαισίου από τις εγκοπές, ανάμεσα στα μέταλλα του αυτοκινήτου.
Οι έξοδοι των υδρορροών όμως με τα χρόνια φράσσονται από τις βρομιές του δρόμου (καθώς είναι χαμηλά για να μπορεί να αποστραγγιστεί το νερό), ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι κλειστές με τάπες και πρέπει να ανοίξουν (όπως θα δούμε και στο video με το VW Touareg πιο κάτω).
Πρέπει λοιπόν μετά από κάποια χρόνια είτε να ξεταπώσουμε τις υδρορροές, είτε να καθαρίσουμε τις εξόδους τους και να στραγγίξει τα νερό που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του πλαισίου του αυτοκινήτου μας.
Σε κάθε περίπτωση αν δεν νιώθουμε αρκετά καταρτισμένη με κάτι τέτοιο, καλό είναι να επισκεφτούμε το συνεργείο στο οποίο εμπιστευόμαστε το αυτοκίνητό μας και να του ζητήσουμε να ελέγξει τις υδρορροές του.
Διαβάστε επίσης: 5 τρόποι να μειώσεις τα έξοδα του αυτοκινήτου
Τα videos που ακολουθούν πιο κάτω (και στα οποία θα δούμε με σειρά VW Touareg, Mazda MX-5 και Peugeot 206) είναι ενδεικτικά του τι μπορεί να συναντήσει κανείς, αν αμελήσει τον καθαρισμό των υδρορροών για χρόνια. Ειδικά αν μένει σε περιοχή με έντονες και πυκνές βροχοπτώσεις.