Πτώση τιμής για το VW Tiguan και με 3,9% επιτόκιο

Το Tiguan αποτελεί ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά SUV και μοντέλα της Volkswagen γενικότερα, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 2007 και έφερε τα πάνω κάτω με τον 1.400άρη turbo κινητήρα. Το υπάρχον μοντέλο παραμένει δημοφιλές, ενώ τώρα και έως το τέλος του χρόνου θα προσφέρεται με σημαντικά προνόμια αγοράς που το κάνουν πιο ελκυστικό και προσιτό στην απόκτησή του.

Πιο αναλυτικά, το Tiguan 1.5 TSI 130 PS ACT EVO Life διατίθεται με έκπτωση 2.000 ευρώ και κοστίζει από 28.900 ευρώ (έναντι 30.900 αρχικής). Επιπλέον, μέχρι τις 30/12 οι πελάτες έχουν ένα ακόμα σημαντικό κίνητρο αγοράς, αυτό του χαμηλού επιτοκίου, μόνο 3,9%. Ενδεικτικά, για 36 μήνες η δόση βγαίνει στα 255 ευρώ με προκαταβολή 18,48%, ενώ η τελευταία μεγάλη δόση είναι στις 19.639 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να εξοφληθεί, ή να γίνει επαναχρηματοδότηση ή να επιστραφεί το αυτοκίνητο και να αποκτηθεί ένα νέο μοντέλο της Volkswagen. Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται service, επέκταση εγγύησης και δωδεκάμηνη ασφάλεια.

Από την αρχική έκδοση Life, το μικρομεσαίο SUV της Volkswagen είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα ανέσεων, ασφαλείας και διάφορα ακόμα αξεσουάρ. Μεταξύ άλλων διαθέτει: 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, φώτα LED εμπρός/πίσω, οθόνη αφής 8 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, τριζωνικό κλιματισμό, adaptive cruise control, 17άρες ζάντες κ.λπ.

Το Tiguan με μήκος που ξεπερνά τα 4,5 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία των C-SUV. Γεγονός που λειτουργεί θετικά ως προς τους διαθέσιμους χώρους, αφού φιλοξενεί δίχως στρίμωγμα και τους πιο ψηλούς επιβάτες. Την πρακτικότητα ενισχύει σημαντικά το στάνταρ συρόμενο πίσω κάθισμα, το οποίο μεταβάλλει αναλόγως τη χωρητικότητα του μεγάλου πορτ μπαγκάζ από τα 520 έως τα 615 λίτρα. Σημείο αναφοράς του Tiguan αποτελεί και η φροντίδα που έχει δείξει η Volkswagen στην ποιότητα κατασκευής. Μαλακά πλαστικά συναντώνται στο ταμπλό και σε διάφορες επιμέρους επιφάνειες, η συναρμογή είναι γεροδεμένη και το φινίρισμα προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Στα συν η πολύ καλή θέση οδήγησης, η αντίστοιχου επιπέδου εργονομία και οι αρκετές θέσεις για μικροαντικείμενα και οι ποτηροθήκες. Κοινώς, το Tiguan είναι ένα γενναιόδωρο SUV με πολυχρηστικά χαρακτηριστικά.

Η στιβαρότητα που αποπνέει εξωτερικά και στο εσωτερικό του, είναι κυρίαρχο γνώρισμα του Tiguan και στο δρόμο. Αμέσως γεμίζει σιγουριά τον οδηγό του, χάρις στην αυξημένη ακαμψία του πλαισίου και τις ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις με τη σφιχτή ρύθμιση. Παράλληλα εξασφαλίζει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και είναι ιδιαίτερα ευθύβολο στους αυτοκινητόδρομους όπου «καταπίνει» τα χιλιόμετρα ξεκούραστα. Σιγουριά παρέχει και σε διαδρομές με στροφές, όπου ακόμα και υπό πίεση θα αντιδράσει ομαλά, προβλέψιμα και πάντα ελεγχόμενα. Την κίνηση του αρχικού Tiguan αναλαμβάνει ο 4κύλινδρος 1.500άρης TSI των 130 ίππων και 220 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο με την ισορροπημένη λειτουργία διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να επιταχύνει γοργά το αμάξωμα των σχεδόν 1,5 τόνων βάρους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.498
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 130/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 220/1.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,9
Τελική (χλμ./ώρα) 195
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.) 6,3
CO2 (γρ./χλμ.) 143
*Εργοστασιακή

Get it on Google Play Download on the App Store