Ποια μάρκα δεν χρεώνει το μεταλλικό χρώμα;

Κάθε καινούργιο αυτοκίνητο συνοδεύεται από διάφορες επιπλέον δαπάνες που επιβαρύνουν την τελική του τιμή, από λίγα έως αρκετά λεφτά. Οι τιμοκατάλογοι που ανακοινώνουν όλες οι εταιρείες για τα μοντέλα τους είναι ενδεικτικές, διότι δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα προετοιμασίας, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας (αν δεν είναι μηδενικά για εκπομπές CO2 έως 122 γρ./χλμ.), ασφάλιστρα και το χρώμα.

Ανάλογα τη μάρκα, ακόμα και τα απλά παστέλ χρώματα ενδέχεται να έχουν μια εξτρά μικρή επιβάρυνση. Όμως για τα μεταλλικά χρώματα το επιπλέον ποσό που καλείται να πληρώσει ο πελάτης είναι αρκετών εκατοντάδων ευρώ. Για παράδειγμα σε μικρά αυτοκίνητα κυμαίνεται γύρω στα 400-500 ευρώ και σε πιο μεγάλα SUV κοντά στα 600-700 ευρώ. Αν μάλιστα πρόκειται για ειδικές αποχρώσεις με πρόσθετες επιστρώσεις και πέρλα, τότε υπολογίστε ακόμα και τα διπλάσια ποσά.

Εξαίρεση αποτελεί μια μάρκα στην Ελλάδα, για την οποία η αντιπροσωπεία της δεν επιβαρύνει με επιπλέον χρεώσεις το μεταλλικό χρώμα, ανεξαρτήτως μοντέλου. Πρόκειται για τη Honda, καθώς οι μεταλλικές αποχρώσεις είναι στάνταρ, που σημαίνει ότι ο πελάτης γλιτώνει ένα σημαντικό έξοδο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στη Γερμανία η Honda χρεώνει 900 ευρώ το περλέ χρώμα στο HR-V.

Επιπλέον στην Ελλάδα όλα τα καινούργια Honda προσφέρονται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και οδική βοήθεια εντελώς δωρεάν. Παράλληλα η Honda στην Ελλάδα τρέχει και άλλες προσφορές, όπως είναι έκπτωση 50% στο τέλος ταξινόμησης του νέου Honda Civic, με όφελος για τον πελάτη από 2.250 ευρώ έως 2.600 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store