Νέο Renault Clio από 5 ευρώ τη μέρα

Το νέο Renault Clio βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και λίγο καιρό και παρουσιάζεται αναβαθμισμένο σε σχεδιασμό, τεχνολογίες και με πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό. Παράλληλα διατίθεται με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων αποτελούμενη από μηχανικά σύνολα αμιγώς βενζίνης, διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG), πετρελαίου και full hybrid. Τώρα η ελληνική αντιπροσωπεία το προσφέρει σε τιμές που ξεκινούν από 20.570 ευρώ ή από 158 ευρώ το μήνα. Επιπλέον τρέχει και μια προωθητική ενέργεια με όφελος έως 3.000 ευρώ, για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Διανομέων της Renault.

Με κάτι παραπάνω από 5 ευρώ τη μέρα μπορεί να αποκτηθεί το νέο Renault Clio 1.0 TCe 90 evolution, με τις εξής παραδοχές: Λιανική τιμή 20.570 ευρώ, 50% προκαταβολή, επιτόκιο 6,9% και εξόφληση σε 84 μήνες. Με μικρή επιπλέον οικονομική επιβάρυνση πωλείται το 1.0 TCe 100 LPG (από 21.870 ευρώ). Λόγω του ότι το υγραέριο είναι πολύ πιο οικονομικό στην τιμή του, η απόσβεση της πρόσθετης δαπάνης γίνεται γρήγορα, ειδικά όταν διανύονται αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά. Ο στάνταρ εξοπλισμός από το Clio evolution είναι πλουσιοπάροχος και περιλαμβάνει: 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αισθητήρες φώτων και βροχής, προβολείς LED Pure Vision, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη πολυμέσων 7 ιντσών και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Στο evolution plus (από 21.420 ευρώ χωρίς προωθητική ενέργεια) προστίθενται κάμερα οπισθοπορείας, κάρτα Renault Hands-free, πρόσθετα διακοσμητικά, φιμέ πίσω παράθυρα και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Αναφορικά με τους κινητήρες, ο αρχικός 1.0 TCe (3κύλινδρος turbo) με την ισχύ των 91 ίππων στις 4.500-5.000 σ.α.λ. και τη ροπή 160 Nm στις 2.000-3.750 σ.α.λ. είναι επαρκέστατος για το Clio. Τραβάει δυνατά από χαμηλά και συνδυάζεται κατάλληλα με το χειροκίνητο 6τάχυτο, παρέχοντας πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις , με 0-100 χλμ./ώρα σε 12,2 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 174 χλμ./ώρα. Η Renault ανακοινώνει συνδυαστική κατανάλωση 5,2 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 από 118 γρ./χλμ., (μηδενικά τέλη, ελεύθερη είσοδος στο Δακτύλιο).

Με τον κινητήρα διπλού καυσίμου 1.0 TCe 100 LPG, ο οδηγός του νέου Renault Clio απολαμβάνει περισσότερη δύναμη και μεγάλη οικονομία, όταν κάνει χρήση του υγραερίου. Σε αυτή την περίπτωση η ισχύς αυξάνεται στα 100 άλογα και τα 170 Nm ροπής, ενώ ο χρόνος στα 0-100 χλμ./ώρα μειώνεται στα 11,8 δλ. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση υγραερίου είναι 7 λτ./100 χλμ., που σημαίνει ότι με τρέχουσα πανελλαδική τιμή LPG στα 0,894 ευρώ/λτ., το κόστος είναι λίγο πιο πάνω από 6 ευρώ/100 χλμ.

Το νέο Renault Clio με την πιο δυναμική όψη που διαθέτει μετά τον πλήρη επανασχεδιασμό του μπροστινού τμήματός του, προτάσσει και άλλα χαρίσματα. Στα δυνατά του σημεία ανήκει η πολύ ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά, μιας και ταιριάζει με επιτυχημένο τρόπο την άνεση με το κράτημα. Η ιδιαίτερα προσεγμένη ποιότητα στο εσωτερικό του με τα μαλακά υλικά στο ταμπλό και τις όμορφες λεπτομέρειες είναι ένα ακόμα αβαντάζ του γαλλικού supermini, όπως επίσης οι αρκετοί χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές (391 λίτρα).

Get it on Google Play Download on the App Store