Νέα BMW 120 με leasing; Πόσο βγαίνει;

Η νέα BMW Σειρά 1 παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο με πολλές αλλαγές εξωτερικά, στο εσωτερικό και στα μηχανικά μέρη. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολική αναβάθμιση, η οποία ξεφεύγει από ένα τυπικό facelift. Παράλληλα, καταργήθηκαν οι βασικές εκδόσεις 116i και 118i με τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα των 109 και 136 ίππων αντίστοιχα και τώρα ξεκινά από την 120 σε πολύ ανταγωνιστική τιμή για τα δεδομένα των premium μικρομεσαίων χάτσμπακ.

Πριν εξετάσουμε τιμές, μισθώματα, τεχνικά χαρακτηριστικά κ.λπ., ας δούμε τις αλλαγές που φέρει. Καταρχήν παρατηρούμε αμέσως το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, με την σαφώς πιο δυναμική και κομψή εμφάνιση. Τα νέα «αμυγδαλωτά» φωτιστικά σώματα διαθέτουν κάθετα στοιχεία για τα LED φώτα ημέρας και τα φλας, πλαισιωμένα από ένα πιο μοντέρνο προφυλακτήρα. Στο κέντρο κυριαρχεί η πιο στενόμακρη μάσκα με τις πιο έντονες ακμές. Στο πλάι οι αλλαγές περιορίζονται στα νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου, ενώ πίσω συναντάμε επίσης νέα φωτιστικά σώματα με αναθεωρημένα LED. Οι διαστάσεις έχουν αλλάξει ελάχιστα, με το μήκος να αυξάνεται κατά 42 χλστ. φτάνοντας στα 4.361 χλστ., την ώρα που το μεταξόνιο παραμένει στα 2.670 χλστ. Οι αλλαγές στον σχεδιασμό έχουν επιδράσει θετικά και στην αεροδυναμική, με το συντελεστή οπισθέλκουσας να διαμορφώνεται στο χαμηλό Cd 0,27.

Εντελώς αλλαγμένο είναι το εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 1, υιοθετώντας τα πρότυπα των μεγαλύτερων BMW. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί το ενιαίο πάνελ που ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών και την οθόνη αφής 10,7 ιντσών. Επίσης, ο αριθμός των κουμπιών και των χειριστηρίων έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ κάποια λίγα υπάρχουν στην κονσόλα ανάμεσα από τα καθίσματα, μαζί με τον επανασχεδιασμένο επιλογέα των ταχυτήτων. Οι χώροι για τους επιβάτες παρέμειναν ως είχαν, όμως το πορτ μπαγκάζ μειώθηκε κατά 80 λίτρα στην 120 (300 λίτρα), λόγω της προσθήκης της μπαταρίας 48V κάτω από το δάπεδο.

Η νέα BMW 120 ξεκινά από την τιμή των 28.960 ευρώ. Μέσω του BMW Leasing, το μηνιαίο μίσθωμα για 36 μήνες βγαίνει στα 298 ευρώ με πρώτο αυξημένο μίσθωμα 6.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και με 20.000 χλμ./έτος. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πλήρη συντήρηση & κάλυψη επισκευών στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές BMW, αυτοκίνητο αντικατάστασης BMW Group, 24ωρη οδική βοήθεια, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις κ.α. Στον εξοπλισμό ανήκουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και ανέσεων, συν ακόμα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, υποβοήθηση στάθμευσης, 17άρες ζάντες αλουμινίου, φώτα LED εμπρός και πίσω, αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορίας κ.λπ.

Όσον αφορά τον κινητήρα της έκδοσης 120, πρόκειται για τον τρικύλινδρο 1.5 λτ. TwinPower Turbo 48V Hybrid, συνδυαστικής ισχύος 170 ίππων και 280 Nm. Το θερμικό σύνολο αποδίδει 156 hp και 240 Nm και το ηλεκτρικό μοτέρ έχει ισχύ 20 hp και 55 Nm. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται με το διπλού συμπλέκτη 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,8 δλ. και η τελική φτάνει τα 226 χλμ./ώρα. Η BMW ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 121 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store