Μεγαλοπρεπές νέο SUV με μόνο 25.900 ευρώ

Για την απόκτηση ενός «μεγαλοπρεπούς» SUV που να εξασφαλίζει χώρους και ανέσεις υψηλού επιπέδου, θα πρέπει να προσανατολιστεί κανείς προς τα ανώτερα επίπεδα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Κοινώς σε αμαξώματα που μετρούν περί τα 4,5 μ. μήκους και πιο πάνω, συν πληθωρικό πλάτος και μεταξόνιο, έτσι ώστε να τονίζεται και η επιβλητική τους παρουσία εξωτερικά. Σύμφωνοι θα πείτε, αλλά αυτές οι προϋποθέσεις συνεπάγονται και χρηματικά ποσά που δεν είναι για όλους.

Εδώ η Citroen κάνει τη μεγάλη ανατροπή και προσφέρει τώρα το πληθωρικό Citroen C5 Aircross από μόνο 25.900 ευρώ! Σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει άλλο SUV αντίστοιχου «εκτοπίσματος», παρά μόνο μικρότερα SUV. Συγκεκριμένα το γαλλικό SUV έχει μήκος 4.500 χλστ., πλάτος 1.840 χλστ., ύψος 1.654 χλστ. και μεταξόνιο 2.730 χλστ. Αυξημένη είναι και η απόσταση από το έδαφος των 230 χιλιοστών, η οποία βελτιώνει ακόμα πιο πολύ τις ανέσεις των επιβατών και την ορατότητα γιατί κάθονται πιο ψηλά, συν του ότι δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να πατήσει πιο εύκολα σε χωματόδρομους.

Η τιμή προσφοράς των 25.900 ευρώ αφορά την αρχική έκδοση 1.2 PureTech 130 You!. Ο στάνταρ εξοπλισμός είναι πλήρης και περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, διζωνικό κλιματισμό, LED φώτα, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, οθόνη αφής 8 ιντσών με σύνδεση Mirror Screen (Apple CarPlay & Android Auto), ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, 18άρες ζάντες αλουμινίου κ.λπ. Επίσης, κάθε C5 Aircross καλύπτεται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Το πληθωρικό Citroen C5 Aircross με τη χαμηλή τιμή των 25.900 ευρώ, θα το λατρέψουν όλοι οι επιβάτες και για το πολύ άνετο «σαλόνι» του. Όλοι οι φιλοξενούμενοι κάθονται αρχοντικά, μιας και έχουν στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα κεφάλια, τα πόδια και μπόλικο πλάτος. Αυτή η απλωσιά γίνεται άμεσα εμφανής και στο πίσω μέρος της καμπίνας, όπου υπάρχουν τρία ισομεγέθη, ανεξάρτητα, συρόμενα και πλήρως αναδιπλούμενα καθίσματα. Μεγάλο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 580 λίτρων που μεγαλώνει στα 720 λίτρα όταν συρθούν προς τα εμπρός οι πίσω θέσεις, ενώ με την αναδίπλωσή τους δημιουργείται ένας μεγάλος χώρος 1.630 λίτρων.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του Citroen C5 Aircross ανήκουν και καινοτόμα αμορτισέρ Progressive Hydraulic Cushions, τα οποία δίνουν την αίσθηση ότι το SUV πατάει σε στρώμα αέρα, χωρίς όμως να παρουσιάζει τάσεις πλεύσης. Σε συνδυασμό με τα πολύ αναπαυτικά και φαρδιά καθίσματα οι όποιες διαδρομές γίνονται πολύ ξεκούραστες, ενισχύοντας τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα του. Ο οδηγός θα μείνει εντυπωσιασμένος και με τον 1.200άρη κινητήρα των 130 ίππων και 230 Nm ροπής, γιατί δίνει την αίσθηση ότι έχει περισσότερα κυβικά εκατοστά και δύναμη. Το 3κύλινδρο turbo μοτέρ εμφανίζεται ελαστικό από τις χαμηλές στροφές και αποδίδει μέχρι τις πιο υψηλές, φτάνοντάς τες χωρίς να ζορίζεται. Το 6άρι χειροκίνητο και εύχρηστο κιβώτιο ταχυτήτων κρατά χαμηλά τις στροφές του κινητήρα στον αυτοκινητόδρομο (130 χλμ./ώρα με σχεδόν 2.900 σ.α.λ.) και οι επιβάτες δεν θα αντιληφθούν ενοχλητικούς θορύβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.199
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 130/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 230/1.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 11,6
Τελική (χλμ./ώρα) 188
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 8,5
CO2 (γρ./χλμ.) 140
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store