Jeep Renegade 1.5 eHybrid σε χαμηλότερη τιμή

Η Jeep διαθέτει πλέον μια πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα από SUV διαφόρων μεγεθών και τιμών, μεταξύ των οποίων το Renegade αποτελεί μια δημοφιλή και σταθερή αξία. Τώρα η απόκτησή του με το νέο κινητήρα 1.5 eHybrid 130 hp γίνεται πιο προσιτή μέσω της προωθητικής ενέργειας των 1.310 ευρώ, συν του ότι υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Στην έκδοση Longidute κοστίζει από 26.990 ευρώ, ποσό λογικό για ένα τέτοιο SUV που συνδυάζει premium χαρακτηριστικά και έντονη off road εμφάνιση.

Κινητήριος δύναμη αποτελεί το νέο 4κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο των 1.5 λτ. με ισχύ 130 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και ροπή 240 Nm από τις 1.500 σ.α.λ. Ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων και 55 Nm ροπής και μια ηλεκτρογεννήτρια που φορτίζει την μπαταρία 48V των 0,8 kWh. Επίσης, η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων. Στην πράξη, το Renegade e-Hybrid εκκινεί αμιγώς ηλεκτρικά και κάνει επιτόπιους ελιγμούς (π.χ. στο παρκάρισμα) χωρίς τη χρήση του 1.5Τ και σε ταχύτητες έως περίπου τα 20 χλμ./ώρα. Έτσι καίει λιγότερη βενζίνη και επιτυγχάνει πραγματική κατανάλωση 7,1 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 130 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 83,2 ευρώ. Επίσης, το μηχανικό αυτό σύνολο εξασφαλίζει γρήγορες επιταχύνσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα.

Στην οδήγηση το Renegade e-Hybrid είναι ευέλικτο, άνετο και με σίγουρο πάτημα στο δρόμο. Οι αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πίσω αμβλύνουν με ικανοποιητικό τρόπο τις ανωμαλίες των δρόμων, παρέχοντας παράλληλα πολύ καλή σταθερότητα στο ψηλό αμάξωμα των 1.684 χιλιοστών με τα 171 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος. Τετρακίνηση δεν έχει, όμως εκτός δρόμου βοηθούν οι μικρές γωνίες εισόδου (18,8 μοίρες), ράμπας (14,4 μοίρες) και εξόδου (22 μοίρες).

Στον εξοπλισμό του Jeep Renegade 1.5 eHybrid Longitude ανήκουν 6 αερόσακοι, διατήρηση λωρίδας, οθόνη 7 ιντσών, διζωνικός κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Επίσης συνοδεύεται με εργοστασιακή εγγύηση 4 ετών/160.000 χιλιομέτρων. Όσο για το εσωτερικό του πέρα από όλα τα κομφόρ που διαθέτει, ξεχωρίζει για τα πολύ καλά υλικά του, όπως είναι το μαλακό πλαστικό στο ταμπλό. Οι χώροι του είναι αρκετοί για 4 επιβάτες, όπως και το βαθύ και τετραγωνισμένο πορτ μπαγκάζ των 351 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store