Η Skoda «χαρίζει» ετοιμοπαράδοτα Scala

Μεγάλη ευκαιρία αποτελεί τώρα το Skoda Scala, αφού προσφέρεται στη χαμηλότερη -και με διαφορά- τιμή συγκριτικά με όλα τα μικρομεσαία χάτσμπακ, αλλά και σε σχέση με τα περισσότερα SUV και με πολλά supermini. Συγκεκριμένα κοστίζει από μόνο 18.900 ευρώ με πληρέστατο εξοπλισμό και τέσσερα χρόνια εγγύηση για τα μηχανικά μέρη.

Η τιμή αυτή αφορά το ετοιμοπαράδοτο Scala 1.0 TSI 95 PS Ambition, το οποίο είναι σε θέση να καλύψει πλήρως το κοινό που θέλει ένα καινούργιο και ευρύχωρο οικογενειακό αυτοκίνητο με όλες τις ανέσεις και τα συστήματα ασφαλείας. Παρότι πρόκειται για το φθηνότερο σε τιμή 5θυρο μικρομεσαίο, ο εξοπλισμός του εντυπωσιάζει με την πληρότητά του σε όλα τα επίπεδα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης λωρίδας, φώτα LED εμπρός – πίσω, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, infotainment με 8άρα οθόνη, επιλογή προφίλ οδήγησης, air condition, ζάντες αλουμινίου, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και διάφορα ακόμα στοιχεία.

Στην τιμή των 18.900 ευρώ δεν υπάρχει παράλληλα άλλο αυτοκίνητο με τόσο «πολύ» αμάξωμα και τέτοιους χώρους. Συγκεκριμένα το Scala έχει μήκος 4.362 χλστ., πλάτος 1.793 χλστ., ύψος 1.471 χλστ. και μεταξόνιο 2.649 χλστ., ενώ ήταν το πρώτο Skoda που βασίστηκε στην πλήρως μεταβλητή πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου Volkswagen. Στο πίσω κάθισμα θα κάτσουν χωρίς πρόβλημα και οι πιο ψηλοί επιβάτες, αφού υπάρχει μπόλικος αέρας για τα πόδια. Μεγάλο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 467 λίτρων με το πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα, δίχως να προεξέχουν οι θόλοι των τροχών. Επίσης, η καμπίνα του Scala ξεχωρίζει και για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, με χρήση μαλακού πλαστικού σε όλο το πάνω μέρος του ταμπλό και γεροδεμένη συναρμογή των διαφόρων επιμέρους τμημάτων.

Ένα οικογενειακό αυτοκίνητο όπως είναι το Scala, δεν θα μπορούσε να εστιάζει στην άνεση και στο δρόμο. Τα πρώτα στοιχεία που αντιλαμβάνεται και εκτιμά ο οδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες, είναι ο χαμηλός θόρυβος κύλισης και το ισοπεδωτικό φιλτράρισμα των ανωμαλιών του οδοστρώματος. Σε συνδυασμό με το ελαφρύ τιμόνι, το Scala είναι ένα πολύ ξεκούραστο αυτοκίνητο στην οδήγηση. Παράλληλα, το στιβαρό πλαίσιο, το μακρύ μεταξόνιο και τα φαρδιά μετατρόχια ενισχύουν την σταθερότητα του αμαξώματος. Επαρκής για το Scala είναι ο 1.000άρης turbo 3κύλινδρος κινητήρας με τα 95 άλογα και τα 175 Nm ροπής που αποδίδονται από χαμηλές στροφές (1.500 σ.α.λ.). Οι επιδόσεις ικανοποιούν με 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση βρίσκεται στα 5,3 λτ./100 χλμ. και με εκπομπές CO2 121 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά.

Get it on Google Play Download on the App Store