Νέο SUV 4,3 μέτρων με μόνο 139 ευρώ το μήνα

Η απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου με όλες τις ανέσεις και τα συστήματα ασφαλείας δεν είναι άπιαστο όνειρο, ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση. Με πολύ χαμηλή μηνιαία δόση, μια λογική προκαταβολή και τρεις εναλλακτικές επιλογές στη λήξη της χρηματοδότησης, μπορεί κανείς να κάνει δικό του το μοναδικό μικρό κουπέ SUV της αγοράς, το VW Taigo.

Πιο αναλυτικά, το Taigo 1.0 TSI 95PS Life με τιμή 25.277 ευρώ (αφορά ετοιμοπαράδοτο όχημα με έξτρα εξοπλισμό) προσφέρεται με μόνο 139 ευρώ το μήνα για διάρκεια 36 μηνών. Το ποσό αυτό προκύπτει με προκαταβολή 33,11% και πολύ χαμηλό επιτόκιο, μόνο 3,9%. Έτσι για τρία χρόνια ο οδηγός απολαμβάνει τα οφέλη ενός καινούργιου αυτοκινήτου και πολύ αξιόλογου, όπως είναι στην περίπτωση του Taigo. Αφού περάσουν οι 36 μήνες, μένει μια μεγάλη τελευταία δόση των 14.945 ευρώ. Αν επιθυμεί ο πελάτης μπορεί να εξοφλήσει το ποσό και να κάνει δικό του το Taigo, διαφορετικά έχει τις επιλογές επαναχρηματοδότησης, ή να το επιστρέψει και να επιλέξει ένα νέο Volkswagen εφόσον το επιθυμεί.

To Taigo από την πρώτη εξοπλιστική έκδοση Life είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα που κάνουν τις μετακινήσεις πιο ασφαλείς και άνετες για όλους τους επιβάτες. Διαθέτει -μεταξύ άλλων- από 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, infotainment με 8άρα οθόνη και ψηφιακό πίνακα οργάνων, έως όλα τα ηλεκτρικά καλούδια, κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου και κάμερα οπισθοπορείας. Παράλληλα, όλοι οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν ευρυχωρία, ανεξάρτητα σε ποιο κάθισμα θα κάτσουν. Όσο για το χώρο αποσκευών των 440 λίτρων, τοποθετείται στη κορυφή των μικρών SUV. Την πολύ καλή συνολικά εικόνα του εσωτερικού του ενισχύει και η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, τόσο σε υλικά (μαλακό πλαστικό στο ταμπλό), όσο σε φινίρισμα και συναρμογή.

Ένα ακόμα στοιχείο που το διαφοροποιεί εξωτερικά από άλλα B-SUV είναι ο κουπέ σχεδιασμός στο τελείωμα του αμαξώματός του. Παράλληλα δεν εμφανίζει καμία ομοιότητα με τα άλλα δύο μικρά SUV της Volkswagen, το T-Cross και το T-Roc. Μάλιστα με μήκος 4.266 χιλιοστά είναι πιο μακρύ και βρίσκεται μια ανάσα από τα πιο κόμπακτ μικρομεσαία SUV. Έτσι εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο εκείνων που θέλουν ένα B-SUV για να καλύψουν τις μεταφορικές τους ανάγκες, αλλά να είναι πιο ευέλικτο από ένα C-SUV. Επίσης, το γεγονός ότι το Taigo δίνει την αίσθηση περισσότερο μικρομεσαίου SUV, γίνεται αντιληπτό και στο δρόμο. Οι αναρτήσεις του με τη σφιχτή ρύθμιση μαζί και το στιβαρό πλαίσιο αποπνέουν σιγουριά και εξασφαλίζουν πολύ καλή σταθερότητα μαζί με χαμηλό θόρυβο κύλισης και καλή άνεση. Ταυτόχρονα, ο οδηγός λαμβάνει επαρκή πληροφόρηση από το τιμόνι και έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή τα δυνατά φρένα.

Σχετικά με τον αρχικό κινητήρα, πρόκειται για το δημοφιλή 3κύλινδρο turbo 1.0 TSI. Η απόδοση των 95 ίππων και 175 Nm ροπής από τις μόλις 1.600 σ.α.λ. είναι επαρκής και εξασφαλίζει ικανοποιητικές επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 183 χλμ./ώρα. Η Volkswagen ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 124 γρ./χλμ., που ισοδυναμούν με 79 ευρώ τέλη κυκλοφορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store