Νέο Skoda Fabia από 139 ευρώ το μήνα

Μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους θέλουν ένα οικονομικό καινούργιο αυτοκίνητο από την κατηγορία των supermini, είναι το νέο Skoda Fabia. Οι τιμές που προσφέρεται είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των μικρών μοντέλων, ενώ η απόκτησή του μπορεί να γίνει και μέσω του ευέλικτου χρηματοδοτικού προγράμματος Skoda Easy Driving, χωρίς να δαπανηθεί μεγάλο κεφάλαιο.

Το νέο Fabia στοιχίζει από 16.900 ευρώ στην αρχική έκδοση 1.0 MPI 80 PS Active ή μπορεί να γίνει δικό σας από μόλις 139 ευρώ το μήνα. Η δόση είναι για 36 μήνες, με προκαταβολή 22,82%, χαμηλό επιτόκιο 3,9% και τελευταία μεγάλη δόση 10.741 ευρώ. Αυτή μπορεί να εξοφληθεί, ή να επιστραφεί το αυτοκίνητο χωρίς καμία άλλη δέσμευση, ή επιλεχθεί ένα νέο μοντέλο. Επιπλέον συνοδεύεται με άτοκα έξοδα διαχείρισης υπέρ τρίτων, προστασία δανείου και 3 χρόνια service. Χαμηλά είναι τα ποσά που ισχύουν και για άλλες προσιτές εκδόσεις του νέου Fabia, όπως είναι ενδεικτικά το 1.0 MPI 80 PS Ambition (από 17.800 ευρώ) και το 1.0 TSI 110 PS Ambition (από 19.000 ευρώ).

Στο βασικό εξοπλισμό του Fabia Active ανήκουν 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, φώτα LED εμπρός και πίσω, οθόνη αφής 6,5 ιντσών, air condition και ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά. Στην έκδοση Ambition προστίθενται ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, δερμάτινος λεβιές ταχυτήτων και διακοσμητικά χρωμίου.

Σχετικά με τους κινητήρες, ο βασικός 1.0 MPI με την απόδοση των 80 ίππων και 93 Nm ροπής, προορίζεται κυρίως για την κάλυψη των αστικών διαδρομών. Η Skoda ανακοινώνει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 15,5 δλ., μεικτή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. (5,2 λτ./100 χλμ. το Ambition) και εκπομπές CO2 122 γρ./χλμ. (Ambition 117 γρ./χλμ. – μπαίνει και καθημερινά στο Δακτύλιο). Με αισθητή διαφορά πιο δυνατό είναι το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1.0 TSI με τους 110 ίππους και τα 200 Nm ροπής, το οποίο εναρμονίζεται ιδανικά στο Fabia. Διαθέτει γεμάτη δύναμη από τις χαμηλές στροφές, εξασφαλίζει γρήγορες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10 δλ.) και καλύπτει με άνεση ταξίδια. Η κατανάλωσή του σε ρεαλιστικές συνθήκες βρίσκεται στα 7,1 λτ./100 χλμ., ενώ με CO2 117 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και έχει πάσο ελευθέρας για το Δακτύλιο.

Ανεξαρτήτως εξοπλισμού και κινητήρα, το νέο Fabia είναι από τα πιο μεγάλα supermini (μήκος 4.108 χιλιοστά), καθώς και από τα πιο ευρύχωρα. Είναι σε θέση να καλύψει εύκολα τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ατόμων με τις αποσκευές τους (380 λίτρα), δίνοντας την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Το ίδιο ισχύει και για το πάτημά του στο δρόμο, όπου και σε αυτό το μοντέλο του ομίλου Volkswagen, η πλατφόρμα MQB-A0 έχει ταιριάζει ιδανικά. Το στιβαρό σασί και οι κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις που βρίσκονται στο ενδιάμεσο από πλευράς σκληρότητας, εξασφαλίζουν άνεση και σταθερότητα σε κάθε διαδρομή.

Get it on Google Play Download on the App Store