Νέο αυτοκίνητο με 5€/μέρα αντί μεταχειρισμένου

Για να αγοράσει κανείς σήμερα ένα καινούργιο αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει κάνει καλό κουμάντο, αφού οι τιμές όλων των μοντέλων έχουν αυξηθεί σημαντικά. Η άνοδος αυτή παρέσυρε και τα μεταχειρισμένα, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις αμάξια λίγων ετών δεν έχουν χάσει καθόλου από την αρχική τους αξία. Όταν όμως δεν φτάνουν τα λεφτά για νέο αυτοκίνητο, τότε το μεταχειρισμένο αποτελεί για κάποιους αναγκαστική επιλογή.

Νέο Dacia Sandero από 5 ευρώ τη μέρα

Μια πολύ καλή λύση σε αυτό το δίλλημα δίνει η δίνει η Dacia με τα μοντέλα Sandero Streetway και Sandero Stepway, αφού τα προσφέρει μέσω χρηματοδότησης με κόστος από μόλις 5 ευρώ τη μέρα. Ενδεικτικά για το Sandero Streetway 1.0 TCe 90hp Expression με λιανική τιμή από 17.920 ευρώ ισχύει προκαταβολή 45% (8.064 ευρώ), όσο δηλαδή πωλείται ένα μικρό μοντέλο δεκαετίας. Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται σε 84 μήνες και έτσι με λίγα λεφτά το μήνα έχει κανείς στη διάθεσή του ένα καινούργιο αυτοκίνητο με όλες τις εγγυήσεις (5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 3 χρόνια οδική βοήθεια και 6 χρόνια για τη σκουριά).

Τα ίδια ισχύουν και για την περίπτωση του Crossover Sandero Stepway, το οποίο και πάλι διατίθεται με κόστος από 5 ευρώ τη μέρα. Τα υπόλοιπα ποσά είναι λίγο υψηλότερα, γιατί το 1.0 TCe 90 hp Essential κοστίζει από 18.540 ευρώ και η προκαταβολή είναι 47% (8.714 ευρώ) με εξόφληση σε 84 μήνες. Από εκεί και μετά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, όπως είναι η επιλογή αμφοτέρων των Sandero με τον πιο αποδοτικό και συμφέρον σε κόστος καυσίμου κινητήρα, τον 1.0 TCe 100 hp LPG. Το Sandero Streetway Expression στοιχίζει από 18.520 ευρώ και το Sandero Stepway Essential από 19.720 ευρώ (από 19.950 ευρώ το Expression).

Συμφέρει η έκδοση Expression

To Sandero Streetway πωλείται αποκλειστικά στην έκδοση Expression, από την οποία δεν λείπει κάτι ουσιαστικό από τον εξοπλισμό. Συγκεκριμένα ανήκουν στάνταρ τα εξής: 6 αερόσακοι • Αυτόματο φρενάρισμα • Οθόνη 8 ιντσών • Προβολείς Full LED Pure Vision • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων • Προβολείς ομίχλης • Air condition • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω • Ηλεκτρικοί καθρέπτες • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού και λεβιέ ταχυτήτων. Τον ίδιο εξοπλισμό έχει και το Sandero Stepway Expression, με αρκετές όμως διαφορές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, όπως σε επενδύσεις, προστατευτικά τμήματα και αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 201 χιλιοστά, έναντι 162 χιλιοστά το Streetway.

Άνετα και πολύ οικονομικά ειδικά με το LPG

Ανεξάρτητα ποιο Sandero θα επιλέξει κανείς, έχει στη διάθεσή του πολύ άνετους χώρους, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (410 λίτρα). Παράλληλα η άνεση κυριαρχεί και στο δρόμο, αφού οι αναρτήσεις τους με τη μαλακή ρύθμιση είναι κατάλληλες για τους γεμάτους ανωμαλίες δρόμους. Θετικές κριτικές αποσπούν και οι 3κύλινδροι turbo κινητήρες των 999 κ.εκ., αφού σε κάθε περίπτωση είναι αποδοτικοί. Ο αμιγώς βενζίνης αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 12,2 δλ.), ενώ ο LPG ανεβαίνει στους 100 ίππους και τα 170 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δλ.). Σημαντικό πλεονέκτημα του LPG είναι ότι με κατανάλωση 8,5 λτ./100 χλμ. σε ρεαλιστικές συνθήκες, το κόστος είναι 7€/100 χλμ. Με τη βενζίνη καίει λιγότερο καύσιμο (6,7 λτ./100 χλμ.), αλλά το κόστος ανεβαίνει στα 13€/100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store