Dacia Sandero από μόνο 5 ευρώ τη μέρα

Τα νέα Dacia Sandero Stepway και Streetway προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές ή από 5 ευρώ τη μέρα μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να αποκτήσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο με όλα τα κομφόρ και τις εγγυήσεις, αντί κάποιου μεταχειρισμένου με πολλά χιλιόμετρα, άγνωστο ιστορικό και με πιθανότητες εμφάνισης βλαβών.

Πιο αναλυτικά, το Sandero Streetway 1.0 TCe 90 hp Expression στοιχίζει από 17.920 ευρώ και το Sandero Strepway 1.0 TCe 90 hp Essential από 18.540 ευρώ. Το ποσό των 5 ευρώ τη μέρα είναι υπολογισμένο με 45%/47% αντίστοιχα προκαταβολή και εξόφληση σε 84 μήνες. Το επίπεδο εξοπλισμού Essential είναι το πιο βασικό και περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, προβολείς Full LED Pure Vision, αυτόματη λειτουργία φώτων, air condition και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός. Στο Expression (από 19.370 ευρώ το Sandero Stepway) τοποθετούνται ακόμα οθόνη αφής 8 ιντσών, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, τιμόνι ρυθμιζόμενο και σε μήκος, δερμάτινη επένδυση τιμονιού και λεβιέ ταχυτήτων και διαφορετικές επενδύσεις καθισμάτων. Επίσης, κάθε Sandero συνοδεύεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Εξωτερικά τα Sandero Streetway και Stepway εμφανίζουν μοντέρνο σχεδιασμό, ενώ το Crossover τραβάει πιο πολύ το ενδιαφέρον, λόγω του πιο εκτός δρόμου παρουσιαστικού του. Αυτό τονίζεται από την προσθήκη των πλαστικών προστατευτικών στους διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες, στους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ και από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 201 χιλιοστών (162 χλστ. το Streetway).

Ο τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας των 999 κ.εκ. με την ισχύ των 91 ίππων στις 4.600-5.000 σ.α.λ. και τη ροπή των 160 Nm στις 2.100-3.750 σ.α.λ. είναι επαρκέστατος. Διαθέτει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και δεν περνάει στο εσωτερικό ενοχλητικούς θορύβους ή δονήσεις. Πλεονέκτημα στο Sandero Stepway αποτελεί το 6τάχυτο κιβώτιο έναντι του 5τάχυτου στο Streetway. Οι επιδόσεις τους είναι παραπλήσιες με 0-100 χλμ./ώρα σε 12,0/12,2 δλ. το Stepway και Streetway αντίστοιχα, εργοστασιακή κατανάλωση 5,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 119/118 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας – ελεύθερη είσοδος στο Δακτύλιο).

Στα βασικά πλεονεκτήματα αμφοτέρων ανήκουν οι άνετοι χώροι στο εσωτερικό, οι οποίοι συγκρίνονται με μικρομεσαίων χάτσμπακ και θα εξυπηρετήσουν εύκολα τις ανάγκες τεσσάρων ατόμων. Στο πίσω κάθισμα υπάρχει πολύς αέρας για τα πόδια και το κεφάλι, ενώ κορυφαίο σε χωρητικότητα για την κατηγορία των supermini είναι το πορτ μπαγκάζ των 410 λίτρων. Από πλευράς κατασκευής τα σκληρά πλαστικά είναι αρκετά γεροδεμένα, ενώ ευχάριστη είναι η προσθήκη υφάσματος στο ταμπλό.

Όσοι θέλουν περισσότερη οικονομία θα προτιμήσουν τον κινητήρα διπλού καυσίμου 1.0 TCe με βενζίνη/υγραέριο. Η απόδοσή του με το LPG ανεβαίνει στους 100 ίππους και 170 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας παράλληλα γρηγορότερες επιταχύνσεις και το σημαντικότερο πολύ χαμηλό κόστος καυσίμου. Με πραγματική κατανάλωση 8,5 λτ./100 χλμ. και τρέχουσα μέση πανελλαδική τιμή LPG 0,914€/λτ., το κόστος είναι κάτω από 8€/100 χλμ. Όσον αφορά τις τιμές τους, το Streetway LPG ξεκινά από 18.520 ευρώ και το Stepway LPG από 19.270 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store