Honda e:Ny1 με όφελος πάνω από 10.000 ευρώ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda προσφέρεται τώρα με σημαντικά οφέλη, τόσο κατά την αγορά, όσο και στη χρήση του. Το συνολικό κέρδος για τον πελάτη ξεπερνά τις 10.000 ευρώ από την έκπτωση της ελληνικής αντιπροσωπείας, την κρατική επιδότηση, την ευέλικτη χρηματοδότηση και το δωρεάν service.

To Honda e:Ny1 εκκινεί από το ποσό των 53.900 ευρώ, όμως η τιμή του πέφτει στις 43.900 ευρώ από την επιδότηση των 8.000 ευρώ του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και την έκπτωση των 2.000 ευρώ (ισχύει έως 1/06/2024). Σχετικά με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Honda Dream Offers προσφέρει τις εξής επιλογές: 1) επιτόκιο 2,9% με ελάχιστη προκαταβολή 50% και έως 60 δόσεις, 2) επιτόκιο 5,5% με ελάχιστη προκαταβολή από 0% και έως 84 μήνες.

Κάθε πρόγραμμα συνοδεύεται με 5 χρόνια δωρεάν service, το οποίο καλύπτει το κόστος εργασίας και ανταλλακτικών στο ελληνικό δίκτυο επίσημων επισκευαστών της Honda για τα πέντε πρώτα χρόνια ή πέντε πρώτα service (όποιο συμβεί πρώτο), σύμφωνα με το σύστημα service reminder. Επίσης,  το Honda e:Ny1 συνοδεύεται με 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια, συν 8 χρόνια εγγύηση της μπαταρίας EV ή 160.000 χλμ. για διατήρηση του 70% και άνω της χωρητικότητάς της. Σχετικά με τον εξοπλισμό του Honda e:Ny1, από την αρχική έκδοση Elegance  ανήκουν -μεταξύ άλλων- τα εξής:

  • 6 αερόσακοι
  • Σύστημα αυτόματης πέδησης
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρηση λωρίδας
  • Adaptive cruise control
  • Κεντρική οθόνη 15,1 ιντσών
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα
  • Αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Ατμοσφαιρικός φωτισμός
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών

Για την κίνηση του σπορτίφ αμαξώματος του Honda e:Ny1 των 4.387 χλστ. μήκους, 1.790 χλστ. πλάτους, 1.584 χλστ. ύψους και με το μεταξόνιο των 2.607 χλστ., φροντίζει ο ηλεκτροκινητήρας των 204 ίππων και 310 Nm ροπής στις 0-4.621 σ.α.λ. Το μοτέρ προσφέρει γρήγορη επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Για την παροχή ενέργειας φροντίζει η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 68,8 kWh, η οποία εξασφαλίζει συνδυασμένη αυτονομία 412 χλμ. με κατανάλωση 18,2 kWh/100 χλμ. Σχετικά με τη φόρτιση σε AC 11 kW απαιτούνται 6 ώρες για το 10-80%, ενώ σε ταχεία φόρτιση DC φτάνει σε 45 λεπτά από 10-80%. Παράλληλα η προηγμένη θερμική διαχείριση επιτυγχάνεται μέσω ενός υδρόψυκτου κυκλώματος, το οποίο εξασφαλίζει σταθερή παροχή ισχύος χωρίς την εμφάνιση φαινομένων υπερθέρμανσης.

Στο εσωτερικό του Honda e:Ny1 κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η μεγάλη κάθετη οθόνη αφής των 15,1 ιντσών σε συνδυασμό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,1 ιντσών. Η τοποθετημένη μπαταρία κάτω από το δάπεδο μαζί με τον έξυπνο σχεδιασμό της καμπίνας βελτιστοποιούν την προσβασιμότητα και την ευελιξία. Έτσι παρέχονται άνετοι χώροι για όλους τους επιβάτες και πορτ μπαγκάζ 361 λίτρων που μεγαλώνει στα 801 λίτρα έως τη γραμμή του παραθύρου όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν και στα 1.176 λίτρα μέχρι την οροφή.

Ιδιαίτερη προσοχή έδωσε η Honda και στην οδική συμπεριφορά του e:Ny1. Αρχικά ο οδηγός εκτιμά αμέσως την απουσία θορύβων και κραδασμών από το χώρο του κινητήρα, γεγονός που αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης των επιβατών. Παράλληλα το αυτοκίνητο είναι πολύ ευέλικτο στην πόλη, αλλά και ευχάριστο σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Το σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας της Honda διασφαλίζει μία ομαλή και γραμμική αίσθηση του τιμονιού, παρέχοντας αρκετή ανατροφοδότηση ώστε οι οδηγοί να αντιλαμβάνονται τη διαθέσιμη πρόσφυση και να προσαρμόζουν ανάλογα τις εντολές τους. Επιπλέον, οι τρεις ειδικές προκαθορισμένες λειτουργίες οδήγησης (Sport, Normal και Econ Drive) επιτρέπουν στο χρήστη να προσαρμόζει χειροκίνητα τις ρυθμίσεις απόδοσης του αυτοκινήτου προκειμένου να εξισορροπεί τα οδηγικά χαρακτηριστικά και την κατανάλωση ενέργειας.

Get it on Google Play Download on the App Store