Ford Kuga PHEV με παροχές στην αγορά και τη χρήση

Το πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των Plug-in Hybrid οχημάτων στην Ευρώπη, Ford Kuga PHEV, προσφέρεται τώρα στη χώρα μας με σημαντικές παροχές, τόσο για την αγορά του όσο και για τη χρήση. Να σημειωθεί ότι το Kuga είναι δημοφιλές και στην Ελλάδα, αφού το 2022 βρέθηκε στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων στην κατηγορία των D-SUV.

Τώρα, οι εν δυνάμει πελάτες του Ford Kuga PHEV επωφελούνται από τις εξής σημαντικές παροχές:

  • Χρηματοδότηση με επιτόκιο μόλις 2,99%
  • 3 χρόνια δωρεάν συντήρηση
  • 5 χρόνια εγγύηση Ford Protect ή 100.000 χλμ.

Το υβριδικό με πρίζα Ford Kuga αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις αγοράς στην κατηγορία του, προσφέροντας ό,τι αναζητήσει ένας απαιτητικός αγοραστής από ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Καταρχήν, οι καθημερινές διαδρομές ρουτίνας μπορούν να καλυφθούν με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, εξοικονομώντας έτσι πολύ βενζίνη. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 14,4 kWh εξασφαλίζει στην πόλη 71 έως 89 χιλιόμετρα αυτονομίας ή 57-65 χλμ. σε μεικτές συνθήκες (WLTP), με μεικτή κατανάλωση 14,8 kWh/100 χλμ. Σε λειτουργία με βενζίνη και ρεύμα, το Kuga PHEV καίει 0,9-1,3 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 21-29 γρ./χλμ. CO2, που σημαίνει ότι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο.

Το Plug-in Hybrid σύστημα του Ford Kuga PHEV αποτελείται από 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων κύκλου Atkinson, τον ηλεκτροκινητήρα–γεννήτρια, την μπαταρία και το eCVT κιβώτιο ταχυτήτων. Με τη συνδυαστική απόδοση των 225 ίππων και των 200 Nm ροπής (230 με overboost), το βάρους 1.844 κιλών SUV φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα σταματά στα 200 χλμ./ώρα. Όσο για το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας, διαρκεί λιγότερο από 3,5 ώρες (0-100%) με τον επιτοίχιο φορτιστή Ford Wallbox.

Ο οδηγός του Ford Kuga Plug-In Hybrid μπορεί να επιλέγει πότε να χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα και πότε τον κινητήρα βενζίνης 2.5 λίτρων ή να αφήνει το Kuga να επιλέγει αυτόματα. Μέσω των διακοπτών που υπάρχουν στην κονσόλα, έχει τη δυνατότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή να κάνει τη χρήση των προγραμμάτων EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge.

Παράλληλα οι επιβάτες του Kuga PHEV απολαμβάνουν αυξημένες ανέσεις στο προσεγμένης κατασκευής εσωτερικό του. Στο πίσω κάθισμα θα φιλοξενηθούν εύκολα τρία άτομα, χάρη στο αρκετό ωφέλιμο πλάτος, ύψος και αέρα για τα πόδια. Μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών των 581 λίτρων (με κιτ επισκευής ελαστικών).

Το Kuga PHEV πωλείται στην Ελλάδα σε μία έκδοση, την πλούσια εξοπλισμένη και σπορτίφ ST-Line X, στην τιμή των 49.990 ευρώ, ενώ για τους εταιρικούς χρήστες ο φόρος είναι μηδενικός (38.019 ευρώ Λ.Τ.Π.Φ.). Στη μακροσκελή λίστα του εξοπλισμού του ανήκουν -μεταξύ άλλων- 7 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, επιτήρηση τυφλών σημείων, υποβοήθηση στάθμευσης, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερες εμπρός και πίσω, Full LED φώτα, 18άρες ζάντες, διζωνικός κλιματισμός, προγράμματα οδήγησης, συρόμενο κάθισμα πίσω, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα πορτ μπαγκάζ και πολλά ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store