Ετοιμοπαράδοτο Skoda Enyaq σε τιμή «χώμα»

H Skoda ανακοίνωσε τις τιμές του αναβαθμισμένου Enyaq με τους ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες και τις μεγαλύτερες μπαταρίες, καθώς και της πιο πολυτελούς έκδοσης Laurin & Klement. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Enyaq πριν από τις αλλαγές, γιατί υπάρχει πληθώρα ετοιμοπαράδοτων μοντέλων με όφελος που φτάνει έως τις 17.000 ευρώ! Ποσό που προκύπτει από την κρατική επιδότηση των 8.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και επιπλέον όφελος έως 9.000 ευρώ (αναλόγως της έκδοσης) από την αντιπροσωπεία.

Με όλες αυτές τις παροχές, το Enyaq iV 60 κοστίζει από μόνο 36.043 ευρώ, τιμή αντίστοιχη με μικρότερων SUV βενζίνης ή πετρελαίου. Παράλληλα η απόκτησή του είναι συμφέρουσα και μέσω Leasing με μηνιαίο μίσθωμα από 289 ευρώ και όλες τις παροχές, συν του ότι διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 7 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, LED φώτα εμπρός & πίσω, infotainment με οθόνη 13 ιντσών και πλοήγηση, ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,3 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω, είσοδο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, τριζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι το Enyaq iV 60 παρέμεινε ως είχε από πλευράς ισχύος και μπαταρίας σε σχέση με το αναβαθμισμένο μοντέλο, στο οποίο οι βελτιώσεις αφορούν τις πιο ακριβές εκδόσεις 85 και vRS. Το ηλεκτρικό του μοτέρ αποδίδει 180 άλογα και 310 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δλ. και στα 80-120 χλμ./ώρα σε 6,5 δλ. Η ενέργεια αντλείται από την μπαταρία των 62 kWh (58 kWh ωφέλιμη), ενώ με μέση κατανάλωση δοκιμής στις 16,3 kWh, η αυτονομία βρίσκεται στα 350 χλμ. ή περισσότερα όταν κινείται στην πόλη και ο οδηγός εκμεταλλεύεται την ανάκτηση ενέργειας. Η φόρτιση σε wallbox 11 kW διαρκεί περίπου 5 ώρες, ενώ σε συνεχές ρεύμα έως 100 kW αρκούν 34 λεπτά για να φτάσει στο 80%. Το Enyaq iV εντυπωσιάζει και με την οδική του συμπεριφορά, αφού συνδυάζει την άνεση με τη σταθερότητα και τη στιβαρότητα με πάρα πολύ επιτυχημένο τρόπο.

Το Enyaq iV 60 μπορεί να κοστίζει με τα οφέλη όσο μικρομεσαία SUV με συμβατικούς κινητήρες, όμως πρόκειται για ένα εντυπωσιακού σχεδιασμού μεσαίο SUV σεβαστών διαστάσεων (μήκος 4.649 χλστ., πλάτος 1.879 χλστ., ύψος 1.616 χλστ. και μεταξόνιο 2.765 χλστ.). Η πληθωρικότητά του εξαργυρώνεται και σε επίπεδο διαθέσιμων χώρων, αφού 5 ψηλοί θα φιλοξενηθούν χωρίς πρόβλημα, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 585 λίτρα. Επιπλέον διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, τόσο σε υλικά, όσο σε συναρμογή και φινίρισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store