Υπερπροσφορά νέο Crossover με μόνο 20.650 ευρώ

Για να αγοράσει κανείς σήμερα ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με όλες τις ανέσεις και ειδικά από την κατηγορία των Crossover/SUV, θα πρέπει να πρέπει να υπολογίζει το λιγότερο από 25.000 ευρώ και άνω. Οι εποχές που πωλούνταν μικρομεσαία με τιμή κοντά στις 20.000 ευρώ έχουν περάσει εδώ και καιρό, αφού σε αυτά τα χρήματα διατίθενται κυρίως τα μικρά αυτοκίνητα. Ωστόσο, η Citroen αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, καθώς προσφέρει τώρα στην αγορά το μικρομεσαίο Crossover C4 σε τιμή αντίστοιχη με supermini άλλων εταιρειών.

Νέο Citroen C4 από μόλις 20.650 ευρώ

Για όλα τα νέα C4 και C4 X, η Citroen τρέχει μια μεγάλη προσφορά, με επιδότηση τιμής 3.000 ευρώ. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι όλες οι εκδόσεις των προαναφερθέντων μικρομεσαίων Crossover στοιχίζουν 3.000 ευρώ λιγότερα. Έτσι το αρχικό στην γκάμα Citroen C4 1.2 PureTech 100 Live Pack εκκινεί από 20.650 ευρώ. Στον εξοπλισμό του ανήκουν όλα τα σύγχρονα στοιχεία, όπως: 6 αερόσακοι • Αυτόνομη πέδηση • Υποβοήθηση διατήρηση λωρίδας • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας • Αυτόματα φώτα • Οθόνη αφής 10 ιντσών • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω • Ηλεκτρικοί καθρέπτες • Air condition.

Πολύ προσιτό παραμένει και στην επόμενη έκδοση Feel (από 22.600 ευρώ με την επιδότηση της Citroen). Επιπλέον του Live Pack διαθέτει: Φώτα LED • Προβολείς ομίχλης LED • Κάμερα οπισθοπορείας • Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος • Αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων • Δερμάτινο τιμόνι • Μαύρα διακοσμητικά • Τροχούς 18 ιντσών. Όσοι επιθυμούν ακόμα περισσότερο εξοπλισμό και πιο ισχυρό κινητήρα σε συμφέρουσα και πάλι τιμή, τότε επόμενη λύση είναι το C4 1.2 PureTech 130 Feel Pack (από 24.450 ευρώ με την επιδότηση). Σχετικά με τον εξοπλισμό, επιπλέον της έκδοσης Feel προστίθενται ψηφιακός πίνακας οργάνων TFT 5,5 ιντσών, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Το Citroen C4 διατίθεται σε ακόμα πιο πλούσιες εκδόσεις, με κινητήρα πετρελαίου 1.5 BlueHDi 130 PS και με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Ευρύχωρο εσωτερικό με πολύ καλή ποιότητα

Το νέο Citroen C4 με τον ξεχωριστό σχεδιασμό εξωτερικά, διαθέτει αντίστοιχα πολύ μοντέρνο εσωτερικό με τόνους πολυτέλειας. Η ποιότητα των υλικών που απαρτίζει την καμπίνα (μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και στις εμπρός πόρτες) είναι πολύ καλή, όπως και η μεταξύ τους συναρμογή. Από εκεί κι έπειτα, στο ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 10 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ άφθονοι είναι οι αποθηκευτικοί χώροι, όπου συνολικά υπάρχουν 16 θήκες για μικροαντικείμενα συνολικής χωρητικότητας 39 λίτρων. Κάτι ακόμα που θα αρέσει σε όλους τους επιβάτες, είναι τα ιδιαίτερα αναπαυτικά καθίσματα Advanced Comfort. Παράλληλα, όλοι οι φιλοξενούμενοι του Citroen C4 έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χώρο για τα πόδια, το κεφάλι και ωφέλιμο πλάτος. Ανάλογα γενναιόδωρος είναι και ο χώρος αποσκευών των 380 λίτρων με το μεγάλο άνοιγμα και το τετραγωνισμένο του σχήμα.

Πολύ άνετο στο δρόμο

Το πρώτο στοιχείο που περιμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο της Citroen στην οδήγηση, είναι η αυξημένη άνεση, την οποία προσφέρει απλόχερα το νέο Citroen C4. Οι αναρτήσεις του γαλλικού Crossover με το σύστημα Progressive Hydraulic Cushions φιλτράρουν με ιδιαίτερα πετυχημένο τρόπο τις ανωμαλίες των δρόμων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πολύ καλή σταθερότητα σε κάθε είδους διαδρομή. Τα ταξίδια γίνονται ξεκούραστα, ενώ και στις στροφές το αυτοκίνητο εμφανίζεται πολύ σταθερό, με ελεγχόμενη τάση υποστροφής κατόπιν έντονης πίεσης.

Αναφορικά με τους κινητήρες βενζίνης, ο αρχικός 3κύλινδρος turbo 1.2 PureTech αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι αξιοπρεπέστατες, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 184 χλμ./ώρα. Η Citroen ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ. Ο πιο ισχυρός 1.200άρης φτάνει τους 130 ίππους και τα 230 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δλ., τελική 200 χλμ./ώρα, συνδυαστική κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. και CO2 121 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store