Όλα τα Fiat Panda και 500 με έκπτωση 1.200 ευρώ

Τα πολύ δημοφιλή μίνι αυτοκίνητα της Fiat, το Panda και το 500 διατίθενται τώρα σε όλες τις εκδόσεις τους με έκπτωση «Fiat Eco Bonus» 1.200 ευρώ, σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 Hybrid. Ενδεικτικά, οι τιμές τους ξεκινούν από τις 14.590 ευρώ για το Panda Hybrid και από τις 15.300 ευρώ για το 500 Hybrid. Πρόσθετο όφελος στον πελάτη προσφέρει και η εργοστασιακή 5ετής εγγύηση (ή 200.000 χιλιόμετρα).

Ξεκινώντας από το πολυχρηστικό και πρακτικό Panda, στην τιμή των 14.590 ευρώ πωλείται μαζί με τα πακέτα Comfort και Tech. Στον εξοπλισμό του ανήκουν 4 αερόσακοι, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, USB, Bluetooth, αισθητήρες φωτός – βροχής, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό. Τη χρηστικότητά του ενισχύουν τα πιο ψηλά τοποθετημένα καθίσματα σε σχέση με ένα κλασικό χάτσμπακ και οι επαρκείς χώροι για τέσσερις επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών των 225 λίτρων με το μεγάλο άνοιγμα καλύπτει εύκολα τις όποιες καθημερινές ανάγκες και θα χωρέσει και τους σάκους μιας εκδρομής. Επίσης, οι πολλές γυάλινες επιφάνειες και ο ψηλά τοποθετημένος λεβιές των ταχυτήτων διευκολύνουν την οδήγηση, ενώ η επιλογή «City» ελαφραίνει πολύ το τιμόνι και διευκολύνει εξαιρετικά στο παρκάρισμα και στους επιτόπιους ελιγμούς.

Όσοι πάλι θέλουν το απόλυτα στιλάτο και ευέλικτο μίνι αυτοκίνητο, τότε θα κοιτάξουν κατευθείαν το Fiat 500. Το ακαταμάχητο ρετρό στιλ του με το καμπύλο αμάξωμα, το χαριτωμένο «μουτράκι» με τα στρογγυλά φώτα και οι πολύ μαζεμένες του διαστάσεις (μήκος 3.571 χιλιοστά), αποτελούν ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Αντίστοιχα και το εσωτερικό του είναι πολύ ξεχωριστό σχεδιαστικά με τις πολλές καμπύλες και τα στρογγυλά σχήματα. Το 500 προορίζεται κυρίως για δύο άτομα, αφού πίσω οι χώροι επαρκούν για παιδιά, ενώ το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 180 λίτρα.

Το 500 Hybrid ξεκινά από την τιμή των 15.300 ευρώ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Διαθέτει 7 αερόσακους, infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών, τις γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες και air condition. Όσοι θέλουν περισσότερα, τότε έχουν στη διάθεσή τους τα πρόσθετα πακέτα εξοπλισμού Style, Tech και Comfort, στην τιμή των 814 ευρώ έκαστο. Μερικά από τα εξτρά που περιλαμβάνουν είναι ζάντες αλουμινίου, αυτόματος κλιματισμός, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών κ.λπ.

Κοινό στοιχείο των Fiat Panda και 500 είναι ο Hybrid κινητήρας. Αμφότερα χρησιμοποιούν το έξυπνο και αποδοτικό ήπιο υβριδικό σύστημα της Fiat που συντίθεται από μοτέρ βενζίνης 1.0 λτ. της οικογένειας FireFly και ηλεκτροκινητήρα BSG (Belt-integrated Starter Generator) 3,6 kW. Η τροφοδοσία του ηλεκτρικού μοτέρ γίνεται από μπαταρία λιθίου τάσης 12 V, η οποία επιτρέπει στο υβριδικό πακέτο να έχει μικρές διαστάσεις και χαμηλό συνολικό βάρος. Η συνολική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 70 ίππους με 92 Nm ροπής και το κιβώτιο είναι χειροκίνητο με 6 σχέσεις, ενώ πολύ σημαντική είναι η αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία που ταιριάζει τέλεια στις αστικές συνθήκες. Η μεικτή κατανάλωση ξεκινά από 4,6 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 από 105 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά και η είσοδος στο Δακτύλιο της Αθήνας ελεύθερη καθημερινά.

Get it on Google Play Download on the App Store