Νέο Hyundai Kona σε χαμηλότερες τιμές

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Hyundai διαθέτει τώρα το νέο Kona σε πιο χαμηλές τιμές, από 23.990 ευρώ (έναντι 25.290 ευρώ χωρίς την τρέχουσα προσφορά). Το ποσό αυτό αφορά την αρχική έκδοση 1.0 T-GDI 120 PS 48V Hybrid Premium και αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία, δεδομένου ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο B-SUV, το οποίο παρέχει μεγάλες ανέσεις και φουλ στάνταρ εξοπλισμό. Επιπλέον, 1.000 ευρώ έκπτωση ισχύει και για τις εκδόσεις Distinctive και N Line με τον 1.000άρη turbo κινητήρα.

Εξοπλισμός Kona 1.0 T-GDI 120 PS 48V Hybrid Premium
  • 7 αερόσακοι
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Κάμερα παρακολούθησης κατάστασης οδηγού
  • Full LED φώτα εμπρός
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Οθόνη πολυμέσων και πλοήγησης 12,3 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορίας
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω
  • Όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες
  • Air condition
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Στην έκδοση Distinctive κοστίζει από 25.990 ευρώ (με την έκπτωση των 1.000 ευρώ) και εξοπλίζεται επιπλέον με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, 18άρες ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ατμοσφαιρικό φωτισμό, αντιθαμβωτικό καθρέπτη, διαφορετικές επενδύσεις και διακοσμητικά, κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη καθίσματος οδηγού. Πιο πάνω τοποθετείται το πιο δυναμικό Kona N Line (από 27.790 ευρώ) με τα πιο σπορτίφ σχεδιαστικά χαρακτηριστικά εξωτερικά και στο εσωτερικό.

Το εντελώς νέο Kona με το φουτουριστικό σχεδιασμό εξωτερικά, έχει μήκος 4.350 χλστ., πλάτος 1.825 χλστ., ύψος 1.570 χλστ. και μεταξόνιο 2.660 χλστ. Οι αισθητά μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το προγενέστερο Kona, έχουν συμβάλλει στη σημαντική αύξηση των χώρων, σε σημείο που ανταγωνίζεται μικρομεσαία SUV. Όλοι οι επιβάτες θα κάτσουν «αρχοντικά», αφού και στο πίσω κάθισμα υπάρχει πολύς αέρας για τα πόδια και το κεφάλι των πιο ψηλών. Αντίστοιχα κορυφαία χωρητικότητα έχει και το πορτ μπαγκάζ των 466 λίτρων. Την ολοκληρωμένη εικόνα του συμπληρώνει και η «ψηφιακότητα» του ταμπλό με τις οθόνες του πίνακα οργάνων και του infotainment σε ενιαίο πάνελ, ενώ η πολύ γεροδεμένη κατασκευή αποτελεί ένα ακόμα θετικό γνώρισμα του εσωτερικού.

Την κίνηση του Kona που διατίθεται σε μειωμένες τιμές αναλαμβάνει το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο μοτέρ των 998 κ.εκ. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και 48V Hybrid για πιο ομαλή εκκίνηση (stop/start) και έξτρα στιγμιαία δύναμη στις επιταχύνσεις. Τα 120 άλογα και τα 200 Nm ροπής εξασφαλίζουν ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ.), ενώ η απόκριση στο γκάζι βελτιώνεται με την επιλογή Sport. Ένας ακόμα τομέας που εντυπωσιάζει το νέο Kona, είναι το πάτημά του στο δρόμο, σε σημείο να συναγωνίζεται premium προτάσεις. Το στιβαρό πλαίσιο, η προσοχή στην ηχομόνωση και οι κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις ταιριάζουν με απόλυτη ισορροπία την άνεση, με το κράτημα και την πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Στις ευθείες είναι εξαιρετικά ευθύβολο, ενώ και σε στροφή με το αυτοκίνητο πιεσμένο, οι κλίσεις μένουν σε λογικά επίπεδα και οι δυνάμεις κατά τη διέλευση από ανωμαλίες του οδοστρώματος απορροφώνται ιδεατά από πλαίσιο-ανάρτηση, διατηρώντας την πορεία ατάραχη. Συνολικά το νέο Kona είναι μεν ένα μικρό SUV σε κατηγορία και τιμή, ωστόσο τα συνολικά χαρακτηριστικά του το κατατάσσουν προς τα μικρομεσαία SUV.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 998
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 120/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 200/2.000-3.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 11,7
Τελική (χλμ./ώρα) 180
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 8,1
CO2 (γρ./χλμ.) 125
*Δοκιμής

 

Get it on Google Play Download on the App Store