Big Deal το νέο Opel Corsa Hybrid με τέτοια τιμή

Η Opel ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα προσφορών, το Opel Deals, μέσω του οποίου διατίθενται ετοιμοπαράδοτα Opel σε ειδικές τιμές μέχρι τις 20 Ιουλίου. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το best seller μοντέλο της Γερμανικής μάρκας, το Corsa και ειδικά στη νέα έκδοση με τον κινητήρα 1.2 Turbo Hybrid 100 hp eDCT6.

Opel Corsa Hybrid με έκπτωση 2.000 ευρώ

Το υβριδικό Opel Corsa προσφέρεται τώρα ετοιμοπαράδοτο, με έκπτωση 2.000 ευρώ και τιμή από 22.100 ευρώ. Επιπλέον, από την εισαγωγική έκδοση Edition Pack περιλαμβάνει όλο το σύγχρονο εξοπλισμό. Την ασφάλεια ενισχύουν οι 6 αερόσακοι, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας. Για τη συνδεσιμότητα φροντίζει η οθόνη αφής 10 ιντσών, με Bluetooth και θύρα USB type C στην κονσόλα. Πρόσθετα διαθέτει air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, LED προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών κ.λπ. Για ακόμα περισσότερο εξοπλισμό υπάρχουν οι εκδόσεις GS και GS Pack. Σημαντική παροχή αποτελεί και η 5ετής εγγύηση που ισχύει για όλα τα νέα Opel.

Υπερ-ατού ο νέος υβριδικός κινητήρας

Στα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του νέου Opel Corsa Hybrid, ανήκει το νέο, αποδοτικό υβριδικό σύνολο 48V, το οποίο συνδυάζει δυναμικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και περισσότερη άνεση στην οδήγηση. Καρδιά του συστήματος είναι το νέο 3κύλινδρο turbo μοτέρ των 1.2 λτ. κύκλου Miller, με ισχύ 100 ίππων και 205 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας των 28 ίππων και 55 Nm παρέχει έξτρα δύναμη και μαζί με την μπαταρία ιόντων λιθίου καθαρής χωρητικότητας 432 Wh που είναι τοποθετημένη κάτω από αριστερό κάθισμα εξασφαλίζεται αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Η Opel αναφέρει ότι το Corsa Hybrid διανύει πλήρως ηλεκτρικά έως ένα χιλιόμετρο (εφόσον δεν επαναφορτιστεί η μπαταρία) και με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 30 χλμ./ώρα. Στην πράξη και με την ανάκτηση ενέργειας, είναι σε θέση να καλύπτει εκατοντάδες μέτρα σε αστικές διαδρομές χωρίς να καίει βενζίνη και με υψηλότερη ταχύτητα σε δρόμους με ελαφριά κατηφορική κλίση. Σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να κινείται ακόμα και πάνω από 50% ηλεκτρικά, πετυχαίνοντας κατανάλωση κοντά στα 4 λτ./100 χλμ. Σε μεικτή χρήση και με νορμάλ οδήγηση, το Corsa 1.2 Hybrid καταναλώνει σε πραγματικές συνθήκες 5,7 λτ./100 χλμ. Παράλληλα με εκπομπές CO2 101 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και έχει ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση ο ηλεκτροκινητήρας, με το βενζινοκινητήρα και το νέο εξηλεκτρισμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων (eDCT6) συνδυάζονται με πολύ ισορροπημένο τρόπο. Η λειτουργία είναι ραφιναρισμένη, οι εναλλαγές των σχέσεων πραγματοποιούνται ομαλά και άμεσα (και με τα paddles στο τιμόνι) και οι επιταχύνσεις είναι γρήγορες. Το νέο Opel Corsa 1.2 Turbo Hybrid 100 hp επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα, ενώ σε κάθε βαθύ πάτημα του δεξιού πεντάλ το υβριδικό σύνολο είναι άμεσο και πρόθυμο στις εντολές του οδηγού.

Άνετο και στιβαρό

Ο οδηγός του νέου Opel Corsa Hybrid αντιλαμβάνεται αμέσως τη στιβαρότητα του αυτοκινήτου και οι αναρτήσεις του ταιριάζουν επιτυχημένα την άνεση με το κράτημα. Το δημοφιλές supermini περνά με μαλακό τρόπο πάνω από τις ανωμαλίες των δρόμων και παρουσιάζει «δυνατό» κράτημα σε διαδρομές με στροφές. Με την επιλογή Sport (διαθέτει ακόμα τα Drive Modes Eco και Normal), το τιμόνι βαραίνει και το γκάζι αποκτά αμεσότερη απόκριση, ικανοποιώντας περισσότερο όσους θέλουν να κινηθούν πιο σβέλτα. Βέβαια, πρωταρχικός σκοπός του αυτοκινήτου είναι να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο άνετες διαδρομές με χαμηλότερη κατανάλωση, μεταφέροντας ξεκούραστα τους επιβάτες στο πολύ καλής εργονομίας και κατασκευής εσωτερικό του.

Get it on Google Play Download on the App Store