3.000€ κάτω οι Skoda Octavia που δεν καίνε τίποτα

Η νέα και πλήρως αναβαθμισμένη σε κάθε επίπεδο Skoda Octavia, παραμένει ένα αυτοκίνητο με άριστο value for money, καθώς προσφέρει πολύ περισσότερα από τα λεφτά που κοστίζει. Η γκάμα της περιλαμβάνει πολλές εκδόσεις και κινητήρες, μεταξύ των οποίων στην κορυφή τοποθετούνται τα μοντέλα iV με το Plug-in hybrid μηχανικό σύνολο.

Τώρα η απόκτηση μιας νέας Skoda Octavia Gran Coupe iV γίνεται ακόμα πιο συμφέρουσα με το όφελος των 3.000 ευρώ που ισχύει για τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, μέσω της online παραγγελίας (δείτε εδώ τα διαθέσιμα αυτοκίνητα). Συγκεκριμένα, για την Octavia Gran Coupe iV 204 PS Style οι τιμές ξεκινούν από τις 34.593 ευρώ, ενώ για την πιο σπορ Octavia Gran Coupe iV RS 245 PS από 37.259 ευρώ.

Η Octavia iV έχει ισχύ 204 PS και μέγιστη ροπή 350 Nm, με την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου να ορίζεται στα 220 χλμ./ώρα και η τυπική επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί 7,7 δευτερόλεπτα. Η πιο σπορ Octavia RS iV παράγει 245 PS και μέγιστη ροπή 400 Nm. Στη λειτουργία Sport, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να κάνει χρήση της πλήρους ισχύος του αυτοκινήτου, επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα.

Και οι δύο εκδόσεις Octavia iV τροφοδοτούνται από έναν βενζινοκινητήρα 1.4 TSI που παρέχει 150 PS και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW, των οποίων οι λειτουργίες ελέγχονται ηλεκτρονικά. Κινητήρας εσωτερικής καύσης, κιβώτιο ταχυτήτων DSG και ηλεκτροκινητήρας, είναι συνδεδεμένοι σε κοινό άξονα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι τριπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων με τους συμπλέκτες σε λουτρό ελαίου, ενώ η λειτουργία ελέγχεται με τεχνολογία shift by wire. Ο τρίτος συμπλέκτης χρησιμοποιείται για την απεμπλοκή του θερμικού κινητήρα από τον ηλεκτρικό κατά την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Αμφότερες οι δύο εκδόσεις iV της Octavia διαθέτουν μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, χωρητικότητας 37 Ah, με ονομαστική ενέργεια 13 kWh. Η μπαταρία μπορεί εύκολα να φορτιστεί χρησιμοποιώντας μια τυπική πρίζα οικιακού τύπου ή ένα Wallbox. Σε μια πρίζα 230 V, χρειάζονται 3 ώρες 45 λεπτά για να επαναφορτιστεί από άδεια στο 80% και 5 ώρες στο 100%. Όταν χρησιμοποιείται ένα Wallbox 3,6 kW, χρειάζονται μόλις 2 ώρες 33 λεπτά ή 3 ώρες 33 λεπτά αντίστοιχα. Η μεικτή κατανάλωση για τις Octavia iV/RS iV είναι 1,0/1,1 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 22/25 γρ./χλμ., εφόσον η μπαταρία είναι πάντα φορτισμένη.

Get it on Google Play Download on the App Store