VW ID.Χ: Ηλεκτρικό hot hatch 332 ίππων!

Μια «βόμβα» πέταξε ο CEO της VW, Ralf Brandstätter, o οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn αποκάλυψε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων, το ID.X!

Μετά την παρουσίαση του ID.4 GTX, το R&D τμήμα της μάρκας αποφάσισε να πειραματιστεί με το ηλεκτρικό ID.3 και να δημιουργήσει μια αρκετά πιο γρήγορη έκδοσή του. Αρχικά άλλαξαν την μπαταρία των 62 kWh με μια μεγαλύτερη, συνολικής χωρητικότητας 82 kWh, ενώ προσάρμοσαν και μερικά μηχανικά μέρη από το ID.4 GTX. Με αυτές τις αλλαγές η συνολική ισχύς του ηλεκτρικού μοντέλου άγγιξε τους 332 ίππους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Brandstätter στο post του, αλλαγές επιτελέστηκαν στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, στην εξωτερική του εμφάνιση (όπως διαπιστώνετε κι εσείς από τις φωτογραφίες), αλλά και στο λογισμικό του infotainment. Το σημαντικότερο όμως είναι πως το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου μειώθηκε κατά 200 κιλά. Το πρωτότυπο μοντέλο ολοκληρώνει τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δλ.! Κατά πάσα πιθανότητα, το ID.X δεν θα το δούμε στην παραγωγή όπως δήλωσε ο ισχυρός άντρας της μάρκας, μιας και το εγχείρημα ήταν μια έμπνευση της ομάδας, η οποία απόλαυσε ιδιαίτερα την εξέλιξη και κατασκευή του ID.4 GTX.

Get it on Google Play Download on the App Store