Το Toyota GR Yaris Rally2 στο Μόντε Κάρλο (+video)

Μετά την παντοκρατορία στη μεγάλη κατηγορία, η Toyota θέλει να κάνει το ίδιο και στη Rally2. Για αυτό παρουσίασε πριν λίγους μήνες το αντίστοιχο GR Yaris, για αυτό το δοκιμάζει, για αυτό και το πήρε μαζί με το Rally1 στο Μόντε Κάρλο εν όψει της νέας σεζόν του WRC.

Το GR Yaris Rally2 πήρε θέση δίπλα στο αυτοκίνητο που έχει πάρει τα δυο τελευταία πρωταθλήματα Οδηγών και το περσινό Κατασκευαστών, δείχνοντας πανέτοιμο για τις μάχες με τα Fabia RS Rally2 και i20 N Rally2Σε αντίθεση με το Rally1, ο μικρός αδερφός δεν θα συμμετάσχει στον παραδοσιακά πρώτο αγώνα της χρονιάς. Οι χειμερινές δοκιμές ξεκίνησαν μόλις στις 14 του μηνός, στη Σουηδία (από όπου και το video), οπότε η παρουσία του Rally2 στο Πριγκιπάτο είναι για λόγους επίδειξης. Το αυτοκίνητο θα ριχτεί στις ειδικές διαδρομές από το μέσο, ενδεχομένως και μετά, της σεζόν με απώτερο σκοπό να είναι πανέτοιμο για του χρόνου, που θα ξεκινήσει να διεκδικεί νίκες από την αρχή.

Η πρώτη προσπάθεια της Toyota στη δεύτερη τη τάξει κλάση του WRC δεν συνοδεύεται από επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά λογικά εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων, χωρίς υβριδική υποβοήθηση, απόδοσης 291 ίππων και 430 Nm – όπως όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally2. Ένα 5άρι σειριακό κιβώτιο συνεργάζεται με σύστημα τετρακίνησης, το οποίο διαθέτει ηλεκτροϋδραυλικό έλεγχο του συμπλέκτη μεταξύ των αξόνων, ώστε να απεμπλέκεται ο μπροστινός και ο πίσω άξονας χρησιμοποιώντας το χειρόφρενο. Όπως είναι φυσικό, το πλαίσιο έχει ενισχυθεί σε κάθε σημείο συγκριτικά με του GR Yaris παραγωγής, όντας πλέον «δεμένο» με roll cage προδιαγραφών FIA. Αρκετά πάνελ του αμαξώματος κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, ενώ και η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη.

Get it on Google Play Download on the App Store