Τέλος το ανθρακί από την παλέτα της Fiat

To ανθρακί/γκρι/«ποντικί» είναι ένα από τα δημοφιλέστερα χρώματα της αγοράς. Ειδικά σε μεγαλύτερες κατηγορίες, μαζί με το άσπρο και το μαύρο (και παλιότερα το ασημί) κάνει θραύση. Σε μικρότερα αμαξώματα, όμως, τόσο αυτό όσο και οι υπόλοιπες «σοβαρές» αποχρώσεις (μαύρο, καφέ, σκούρο μπλε κλπ) δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις στερούν πόντους από την εμφάνιση και τον ευχάριστο χαρακτήρα του μοντέλου. Τι είναι πιο ταιριαστό, ας πούμε: ένα κατάμαυρο Fiat Panda, ή ένα πορτοκαλί; Οι Ιταλοί γνωρίζουν την απάντηση και αποφασίζουν να βάλουν χρώμα στην καθημερινότητά μας, καταργώντας το ανθρακί από την παλέτα τους!

Η ανακοίνωση ήρθε με φανταχτερό τρόπο, «βαφτίζοντας» ένα ασημί 600e σε μια δεξαμενή γεμάτη με πορτοκαλί χρώμα, έχοντας τον CEO της εταιρίας στο τιμόνι. Ο Olivier Francois λάνσαρε με αυτό τον τρόπο την «Επιχείρηση Καθόλου Γκρι» στην πόλη Λέτιτσι, κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου (21 Ιουνίου). Όπως θα δούμε στο video ο Francois κριτικάρει τους Γερμανούς, Γάλλους και Ιάπωνες κατασκευαστές για την επιμονή τους στο ανθρακί χρώμα, ενώ περνάει ανάμεσα από ένα Nissan Qashqai 1ης γενιάς και ένα DS 3 Crossback. O Γάλλος επικεφαλής των Τορινέζων στη συνέχεια εξηγεί το σκεπτικό της φίρμας του, πίσω από την κατάργηση του ανθρακί ως χρώμα επιλογής από όλα τα μοντέλα, όχι μόνο τα πόλης.

Ο Francois παραδέχεται πως η συγκεκριμένη απόχρωση είναι η εύκολη λύση για πωλήσεις, καθότι δημοφιλής μεταξύ των αγοραστών. Παρόλα αυτά, όπως υποστηρίζει, η Ιταλία είναι διαφορετική χώρα και ακολουθεί το δικό της τρόπο σκέψης, βάζοντας πάνω από όλα την ευχαρίστηση και την ωραία πλευρά της ζωής. Εξ ου και η παρουσία «χαρούμενων» αποχρώσεων στην γκάμα της Fiat από εδώ και πέρα, με πρώτο και καλύτερο μοντέλο το επερχόμενο νέο 600e. Μερικά από τα χρώματα που θα είναι διαθέσιμα στο νέο ηλεκτρικό crossover, αλλά και προσφέρονται ήδη στα 500e, 500 Hybrid, 500X, Panda και Tipo, περιλαμβάνουν τα Gelato White (λευκό), Sicilia και  Paprika Orange (πορτοκαλί), Passione Red (κόκκινο), Blu Dipinto di Blu, Italia Βlue και Venezia Βlue (όλα αποχρώσεις του μπλε), Rugiada και Foresta Green (πράσινο), Rose Gold (χρυσαφί) και Cinema Βlack (μαύρο).

Get it on Google Play Download on the App Store