Τα Hyundai και Kia θα συνδέονται με τις οικιακές συσκευές

Η Hyundai και η Kia υπέγραψαν συμφωνία με τη Samsung Electronics για μια συνεργασία τεχνολογιών Car-to-Home και Home-to-Car, με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ του σπιτιού με το αυτοκίνητο. Στο μέλλον οι οδηγοί των μοντέλων της Hyundai και της Kia θα μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως ψηφιακές συσκευές μέσω εντολών που θα δίνουν από τα συστήματα infotainment των αυτοκινήτων τους. Από την άλλη πλευρά θα ελέγχουν διάφορες λειτουργίες του οχήματος μέσω τηλεχειριστηρίων, ηχείων AI, τηλεοράσεων και εφαρμογών smartphone.

Αυτό θα καταστεί  δυνατό μέσω της οργανικής ενοποίησης των υπηρεσιών συνδεδεμένων αυτοκινήτων Hyundai και Kia και της πλατφόρμας Internet of Things (IoT) της Samsung, «SmartThings». Οι πελάτες αναμένεται να το χρησιμοποιούν με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητά τους, απολαμβάνοντας αδιάκοπες εμπειρίες συνδεσιμότητας. Για παράδειγμα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, ο οδηγός θα μπορεί να ενεργοποιήσει το «Home Mode» για να θέσει σε λειτουργία το συνδεμένο κλιματιστικό, να ξεκινήσει την ηλεκτρική σκούπα ρομπότ και να ανάψει τα φώτα για έναν άνετο και ευχάριστο χώρο διαβίωσης. Εναλλακτικά, πριν βγει έξω, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει το «Away Mode» για να σβήσει τα περιττά φώτα, καθώς και να ενεργοποιήσει εκ των προτέρων τον κλιματισμό του οχήματος σε μια επιθυμητή θερμοκρασία.

Στην περίπτωση της υπηρεσίας Car-to-Home της Hyundai και της Kia, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένες λειτουργίες για κάθε κατάσταση για να ελαχιστοποιήσουν τη λειτουργία της συσκευής κατά την οδήγηση. Συγκεκριμένα, η αυτόματη λειτουργία βάσει τοποθεσίας, εκτός από την οθόνη αφής και τις φωνητικές εντολές, θα εφαρμοστεί για την παροχή πιο βολικής εξυπηρέτησης στους πελάτες. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη υπηρεσία διαχείρισης ενέργειας στο σπίτι «SmartThings» για να ελέγξουν τη χρήση ενέργειας του σπιτιού και του οχήματός τους και να προσαρμόσουν τους βέλτιστους χρόνους φόρτισης.

Η Hyundai και η Kia σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις υπηρεσίες Car-to-Home και Home-to-Car σε πελάτες στο εξωτερικό, συνδέοντας τις συνδεδεμένες πλατφόρμες αυτοκινήτων και το Samsung SmartThings. Για να επιτευχθεί αυτό, η Hyundai και η Kia θα αναπτύξουν σταθερά συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που παρέχουν υπηρεσίες και στη συνέχεια θα παρέχουν αυτές τις δυνατότητες μέσω ενημερώσεων over-the-air (OTA) και USB ακόμη και για υπάρχοντα οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store