Πως το VW Polo ελέγχει τα τυφλά σημεία του οδηγού

Η οδήγηση χρειάζεται πάντοτε μεγάλη προσοχή ανεξαρτήτως της διαδρομής, της ταχύτητας και των γενικότερων συνθηκών, αφού ένα λάθος αρκεί για να προκληθεί ατύχημα. Βέβαια, είναι κάποιες φορές που το μάτι του οδηγού δεν μπορεί να αντιληφθεί κάποιες καταστάσεις, όπως είναι τα τυφλά σημεία.

Δείτε ακόμη: Αθήνα – Χαλκίδα με 2 ευρώ με το VW Polo 1.0 TGI

Σίγουρα σε αρκετούς έχει τύχει όταν αλλάζουν λωρίδα και ενώ έχουν ελέγξει τον καθρέπτη, να μην δουν το όχημα που βρίσκεται στο πλάι και σε κοντινή απόσταση, λόγω του τυφλού σημείου. Αντίστοιχα όταν κατά την όπισθεν από κάθετο παρκάρισμα υπάρχει ένα μεγάλο όχημα παρκαρισμένο δίπλα, ο οδηγός δεν μπορεί αν δει αν διέρχεται από πίσω άλλο όχημα.

Την λύση και στις δύο αυτές κρίσιμες περιπτώσεις δίνουν τα συστήματα Blind Spot Sensor και Rear Traffic Alert, τα οποία ελέγχουν τα σημεία εκείνα που δεν μπορεί να δει ο οδηγός. Ας δούμε παρακάτω τι ακριβώς κάνουν αυτά τα δύο πολύ χρήσιμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία ανήκουν στην «ομπρέλα» του IQ.Drive:

Δείτε ακόμη: Πως το VW Polo παρκάρει μόνο του (+video)

Blind Spot Monitor:

Ο αισθητήρας τυφλού σημείου Blind Spot Monitor προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα στο τυφλό σημείο. Όταν η πορτοκαλί ένδειξη LED αναβοσβήνει στο κρύσταλλο του εξωτερικού καθρέπτη, σημαίνει ότι υπάρχει άλλο όχημα δίπλα και κοντά. Έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος σύγκρουσης με όχημα που βρίσκεται στο πλάι και πίσω. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα από τα 15 χλμ./ώρα και χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να παρακολουθεί μια περιοχή περίπου 20 μέτρων γύρω από το όχημα.

Rear Traffic Alert:

Η υποβοήθηση εξόδου από θέση στάθμευσης Rear Traffic Alert αναγνωρίζει αν κατά την έξοδο του αυτοκινήτου με την όπισθεν πλησιάζει επικίνδυνα ένα άλλο όχημα. Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει πατώντας το φρένο, τότε το Rear Traffic Alert επεμβαίνει στα φρένα για να αποτρέψει την σύγκρουση. Παράλληλα αναγνωρίζει και τα ακίνητα οχήματα ακριβώς πίσω από το Polo. Η μονάδα αισθητήρα που βασίζεται σε ραντάρ ανιχνεύει ακόμα και οχήματα σε απόσταση έως και 40 μέτρων και αναγνωρίζει οχήματα που κινούνται σε ταχύτητες από 4 χλμ./ώρα και άνω.

Η υψηλή ενεργητική και παθητική ασφάλεια που προσφέρει το νέο VW Polo επιβεβαιώνεται και από τα τεστ του Euro NCAP, όπου έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια.

Δείτε ακόμη: To νέο VW Polo με ευφυείς τεχνολογίες IQ.Drive

Get it on Google Play Download on the App Store