Νέα καινοτόμος οθόνη ΜΙΝΙ Interaction Unit

H MINI, βαδίζει ολοένα και περισσότερο προς την ψηφιακή εποχή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την παρουσία του νέου κεντρικού πίνακα που φιλοξενείται στη μέση του ταμπλό και θα τοποθετείται σε όλα τα νέα αυτοκίνητα της MINI. Πρόκειται για το MINI Interaction Unit με την πρώτη στρογγυλή οθόνη OLED.

Τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει; Η όμορφη σχεδίαση, τα ζωντανά και πολύ καλής ποιότητας και ανάλυσης χρώματα, αλλά κυρίως η άνεση με την οποία μπορεί να τη χειριστεί τόσο ο οδηγός, όσο και ο συνοδηγός. Για να μπορέσει να πάρει ζωή η νέα οθόνη με τη διάμετρο των 240 χιλιοστών, ο όμιλος BMW δούλεψε και εξέλιξε το ολοκαίνουριο Operating System 9. To σύστημα αυτό, βασίζεται στο λογισμικό AOSP (Android Open Source Project), διαθέτοντας υψηλές ταχύτητες συνδεσιμότητας και προαιρετική σύνδεση 5G.

Πέραν τούτων, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να διαλέξει οποιοδήποτε από τα 8 προφίλ οδήγησης (Green, Balance, Timeless, Vivid, Personal, Core, Go-Kart και Trail), τα οποία η ΜΙΝΙ ονομάζει Experiences Modes. Σε αντίθεση με τα άλλα προφίλ οδήγησης «οι εμπειρίες», πέρα από την απόκριση στο γκάζι ή την αίσθηση στο τιμόνι, συμμετέχουν στη διαμόρφωση του ήχου, του ατμοσφαιρικού φωτισμού και του MINI Interaction Unit γενικότερα. Αυτό που πάντως εντυπωσιάζει αναφορικά με τον ήχο, είναι ο χαρακτήρας και η χρησιμότητά του. Ο ήχος Core θα μπορεί να ακούγεται τόσο στην καμπίνα όσο και εξωτερικά, προειδοποιώντας έτσι τους πεζούς, ο Go-Kart θα προσφέρει πιο σπορ αίσθηση, ο Timeless θα προσομοιώνει τους ήχους που βγάζει ένα θερμικό μοτέρ, ενώ ο Balance θα θυμίζει ήχους που ακούμε στην εξοχή.

Επιπροσθέτως, μεγάλες είναι και οι δυνατότητες εξατομίκευσης. Η αν μη τι άλλο πρωτότυπη ρύθμιση Personal, επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει την αγαπημένη του φωτογραφία, προκειμένου να την τοποθετήσει ως φόντο στην οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας. Μάλιστα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, προσαρμόζεται στα χρώματα της φωτογραφίας για να ταιριάζει ακόμα περισσότερο με την ατμόσφαιρα. Πράγματι, οι μηχανικοί έδωσαν προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Από ένα τόσο προηγμένο σύστημα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι φωνητικές εντολές. Αναφωνώντας τη φράση «Hi MINI», το σύστημα μπορεί να δώσει ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τη διαδρομή, μέσω του GPS ή να επιλέξει τον αγαπημένο μας σταθμό. Αν μάλιστα πεινάσουμε θα εμφανίσει στην οθόνη κοντινά μαγαζιά για μια γρήγορη στάση.

Φυσικά, μέσα από την εφαρμογή MINI Connected Store, οι επιβάτες θα μπορούν να κατεβάζουν παιχνίδια, να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους ταινία και να ακούν τη μουσική που επιθυμούν έχοντας τη βοήθεια streaming εφαρμογών. Τέλος, μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού είναι το MINI Digital Key Pass, το οποίο μετατρέπει το smartphone σας σε κλειδί.

Get it on Google Play Download on the App Store