Η Honda μαθαίνει στους «Νικόλες» οδήγηση μέσω app

Οι νέοι έχουν μάθει να τα κάνουν όλα μέσω εφαρμογών. Η Honda πιάνει το κλίμα και λανσάρει ένα app, που βελτιώνει τους νέους οδηγούς πίσω από το τιμόνι. Μια εφαρμογή που δεν περιορίζεται στις παροχές συμβουλών, αλλά μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα πολυμέσων και να προσφέρει real time αρωγή στον τρόπο οδήγησης του εκάστοτε «Νικόλα».

Το Honda Driver Coaching App αρχικά προσφέρεται μόνο στα iPhone, οπότε κατεβαίνει μόνο μέσω Apple App Store. Μόλις εγκατασταθεί στο smartphone, το μόνο που απομένει είναι αυτό να συνδεθεί με το αυτοκίνητο μέσω Apple CarPlay. Άπαξ και το κάνει μπορεί να αναλύει κάθε κίνηση του οδηγού σε τιμόνι και πεντάλ, αξιολογώντας τον τρόπο που στρίβει, φρενάρει και επιταχύνει. Αν, για παράδειγμα, τα δεδομένα δείχνουν πως φρενάρισμα και επιτάχυνση είναι απότομα (κλασικές δυσκολίες στους νέους οδηγούς), τότε δίνει τις δέουσες συμβουλές μέσω της οθόνης του infotainment ή του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Παράλληλα κρατάει λεπτομερή σκορ για τις επιδόσεις σε κάθε επιμέρους τομέα, παρουσιάζοντας το βαθμό βελτίωσης, ενώ παράλληλα υπάρχουν χωρισμένα κεφάλαια διδασκαλίας που επικεντρώνονται σε λεπτομερείς πτυχές της οδήγησης (σωστή στάση σώματος, τυφλές γωνίες κλπ).

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ψηφιακός δάσκαλος οδήγησης της Honda είναι συμβατός μόνο με σύγχρονα μοντέλα. Το παλιότερο που μπορεί να είναι αφορά χρονολογίας 2018 (Insight 2018-2022 και Accord 2018-2020). Από εκεί και πέρα, όλα τα «συμβαλλόμενα» Honda (Civic, HR-V, CR-V, Pilot και το νέο Acura Integra) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον του 2019, με τα περισσότερα (Accord, Pilot, HR-V, Integra) να αφορούν παρτίδες 2022 και 2023. Το Driver Coaching App διατίθεται στην αγορά των Η.Π.Α. και, όπως είπαμε, λειτουργεί με iPhone, αλλά η ιαπωνική εταιρία εξελίσσει την ανάλογη έκδοση για Android και σκοπεύει παράλληλα να προσφέρει αμφότερες σε περισσότερες αγορές, όπως της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας.

Get it on Google Play Download on the App Store