H Audi αλλάζει όσα ξέραμε για τα φώτα

Την περασμένη εβδομάδα, η Audi έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του Q6 etron με καμουφλάζ, του νέου ηλεκτρικού SUV της Γερμανικής φίρμας. Αυτό που αμέσως προσέλκυσε το ενδιαφέρον μας, πέρα από την επιθετική σχεδίαση του εμπρός μέρους, ήταν αναμφίβολα οι νέες τεχνολογίες, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν φώτα που αλλάζουν σχέδια!

Έχουμε εξοικειωθεί τα τελευταία χρόνια με αυτοκινητοβιομηχανίες που χρησιμοποιούν διάφορες φωτεινές επιγραφές για να κάνουν τα αυτοκίνητά τους άμεσα αναγνωρίσιμα. H Audi όμως προχώρησε ένα βήμα παραπέρα επιτρέποντας στους οδηγούς να εξατομικεύουν το Q6 τους αλλάζοντας την υπογραφή των πιο πρόσφατων προβολέων Matrix LED και των πίσω φώτων τεχνολογίας OLED. Οι προβολείς λοιπόν, προσφέρουν 8 προαιρετικές φωτεινές υπογραφές που μπορούν να επιλεγούν χρησιμοποιώντας του MMI virtual cockpit του οχήματος, ή από το smartphone μέσω της εφαρμογής myAudi. H αυτοκινητοβιομηχανία, με έδρα το Ingolstadt, έχει προσφέρει διαμορφώσιμα σχέδια πίσω φώτων στα Q5, A8 και S8 τα τελευταία χρόνια χάρη στην άφιξη της τεχνολογίας OLED, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που οι οδηγοί μπoρούν να τροποποιήσουν το εσωτερικό των μπροστινών φώτων.

Tα μπροστινά φώτα ημέρας, διαθέτουν 70 επιπλέον λαμπτήρες LED, ενώ ο αριθμός των τμημάτων σε κάθε ψηφιακό πάνελ OLED στα πίσω φώτα έχει αυξηθεί από 6 σε 60 σε σύγκριση με την τεχνολογία πρώτης γενιάς που χρησιμοποιείται στα παλαιότερα Audi. To όμορφο αυτό εφέ, εκτός από το ότι επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εξατομικεύουν τη σχεδίαση του Q6 τους, χρησιμεύει και για πρακτικούς λόγους, καθώς μπορεί να εμφανίζει προειδοποιήσεις σε άλλα οχήματα που πλησιάζουν από πίσω, ενημερώνοντάς τους εάν υπάρχει κάποιο χαλασμένο αυτοκίνητο μπροστά. Επιπλέον, χάρη στα νέα έξυπνα πίσω φώτα, όσοι πλησιάζουν, είτε ποδηλάτες, είτε οδηγοί οχημάτων θα βλέπουν ένα προειδοποιητικό σύμβολο στο πίσω γραφικό OLED του σταθμευμένου Q6 που θα τους εφιστά την προσοχή δίοτι κάποιος επιβάτης θα είναι έτοιμος να εξέλθει από το όχημα. Τέλος, τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω φώτα εμφανίζουν επίσης μια προειδοποιητική υπογραφή όταν έχει επιλεγεί η λειτουργία αυτόματης στάθμευσης του Q6, ώστε να ξέρετε αν παρκάρει το όχημα ή ο οδηγός.

Πλέον, μένει να δούμε κατά πόσο η Audi θα χρησιμοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της, όπως και σε άλλα μοντέλα του Volkswagen Group.

Get it on Google Play Download on the App Store