Η αεροδυναμική παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην αυτονομία και τη γενικότερη απόδοση των ηλεκτρικών, βάζοντας ολοένα και περισσότερο τα ενεργά βοηθήματα στο παιχνίδι. Hyundai και Kia ακολουθούν αυτή την οδό, εφαρμόζοντας αυτόματα πτυσσόμενες «φούστες» στον εμπρός προφυλακτήρα πολλών μοντέλων τους.
Το Active Air Skirt (AAS) αποτελείται από δυο μικρά πτερύγια χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα, ανάμεσα σε αυτόν και τους τροχούς. Οι ενεργές «φούστες» ενεργοποιούνται αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 80 χλμ./ώρα, προκειμένου να ελαχιστοποιούν την τυρβώδη ροή του αέρα που προκαλείται από τα λάστιχα, μειώνοντας αφενός το συντελεστή οπισθέλκουσας και αυξάνοντας αφετέρου την κάθετη δύναμη. Μόλις το κοντέρ πέσει κάτω από τα 70 χλμ./ώρα, το AAS απενεργοποιείται. Αυτή τη στιγμή το σύστημα δοκιμάζεται στο Genesis GV60, επιτυγχάνοντας μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 0,008 και ποσοστιαία κατά 2,8%.
Ακόμα και σε υψηλότερες ταχύτητες, της τάξης των 200 χλμ./ώρα, το AAS συνεχίζει να συνεισφέρει στην ομαλοποίηση της ροής του αέρα και την αύξηση του downforce. «Αυτή η τεχνολογία αναμένεται να έχει μεγαλύτερη επίδραση σε μοντέλα όπως τα SUV, όπου είναι δύσκολο να βελτιωθούν οι αεροδυναμικές επιδόσεις», δήλωσε ο Sun Hyung Cho, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Mobility Body Development Group στο Hyundai Motor Group. «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιώνουμε την οδηγική απόδοση και τη σταθερότητα των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω βελτιώσεων στην αεροδυναμική».
To AAS θα κάνει πρεμιέρα στο GV60, όμως εν συνεχεία θα πάρει θέση στο εμπρός μέρος αρκετών εκπροσώπων των Hyundai, Kia και Genesis. Ούτως ή άλλως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι ανάλογο από τους Κορεάτες, καθώς το Ioniq 6 ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα (ακροπτερύγια μπροστά και αεροτομή πίσω) και ειδικά σχεδιασμένα καλύμματα στους τροχούς.