«Σαφάρι» της Τροχαίας για τη ΛΕΑ στον Κηφισό

Η παραβίαση της ΛΕΑ είναι από τις πιο αναίσχυντες και δυνητικά επικίνδυνες που υπάρχουν. Ειδικά στον Κηφισό, όπου το κομφούζιο της συμφόρησης κάνει πολλούς «έξυπνους» να νομίζουν ότι ανακαλύπτουν την πυρίτιδα όταν φεύγουν από δεξιά, αφήνοντας την «πλεμπαία» μάζα να κείτεται σταματημένη. Πειράζει που στο μεσοδιάστημα δυσχεραίνουν τη διέλευση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών; Γιατί να πειράξει όταν είσαι αναίσθητος και απαίδευτος; Ευτυχώς η Τροχαία έχει πάρει πολύ «ζεστά» το θέμα, κυνηγώντας τους απροσάρμοστους που κάνουν κατάληψη στη μοναδική λωρίδα που πρέπει να είναι μονίμως ελεύθερη.

Στη βεβαίωση 65 παραβάσεων της Λωρίδας Έκτακτης Κυκλοφορίας (ΛΕΑ) στη Λεωφόρο Κηφισού προχώρησε η Τροχαία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου σε ελέγχους, που έγιναν στο πλαίσιο υλοποίησης του ολιστικού σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης για την οδική ασφάλεια. Από μοτοσικλετιστές της Τροχαίας και στα δύο ρεύματα βεβαιώθηκαν συνολικά 65 παραβάσεις: 36 παραβάσεις στο ρεύμα προς Λαμία και 29 στο ρεύμα προς Πειραιά. Αναλυτικότερα, στο ρεύμα προς Λαμία καταγράφηκαν 13 παραβάσεις μεταξύ 08:00 έως τις 10:00 και 23 παραβάσεις από τις 14:00 έως τις 16:00. Αντίστοιχα, στο ρεύμα προς Πειραιά, 18 παραβάσεις μεταξύ 08:00 και 10:00 και 18 από τις 16:00 έως τις 18:00.

Αυτά μόνο την Κυριακή, που η κίνηση υποτίθεται είναι πιο χαλαρή. Φανταστείτε (τι να φανταστείτε, τα βλέπουμε) τί γίνεται καθημερινά.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την απρόσκοπτη προσπάθειά της για την διασφάλιση του αισθήματος εμπιστοσύνης με τους πολίτες και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια πεζών και οδηγών απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές, στη βάση υλοποίησης του ολιστικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια.»

Get it on Google Play Download on the App Store