Subaru: «Καταστραφήκαμε εμπορικά το 2020»

Το 2020 θα μείνει στην Ιστορία ως μια από τις πιο «μαύρες» χρονιές της ανθρωπότητας, παντοιοτρόπως. Η επέλαση του κορωνοϊού έχει αφήσει πίσω της συντρίμμια και τις επιχειρήσεις να μετρούν ζημιές, με κάποιες ελάχιστες να καταφέρνουν να σημειώνουν κέρδη. Η Subaru όχι μόνο δεν συγκαταλέγεται σε αυτές, αλλά σύμφωνα με ίδια λεγόμενα, καταστράφηκε!

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Subaru Μεγάλης Βρετανίας στο Autocar, John Hurtig, που είχε την «τύχη» να αναλάβει το περασμένο καλοκαίρι: «Το 2020 ήταν μια φριχτή χρονιά. Καταστραφήκαμε. Τι άλλο να πω; Τα νούμερα είναι απλά αποκαρδιωτικά, δεν τίθεται καν σύγκριση με άλλες χρονιές». Ποιοι αριθμοί προκάλεσαν το ξέσπασμα του Nordig; Καταρχάς, οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πέρσι ταξινομήθηκαν μόλις 951 αυτοκίνητα, σημειώνοντας καθίζηση σε σχέση με το 2019, που άγγιξε το -68%!

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020 πουλήθηκαν 17.013 κομμάτια. Ίδια περίοδο, αλλά μια χρονιά πριν, είχαν κυκλοφορήσει 26.177 νέα Subaru στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου, με το σύνολο του 2019 να ανέρχεται στις 32.299 μονάδες – αριθμός που ήταν ήδη μειωμένος κατά 11,96% σε σχέση με το 2018. Πέραν των lockdown και της γενικότερης «παγωμάρας» στην αγορά, ένας ακόμα λόγος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μείωση των πωλήσεων είναι το γεγονός πως οι «Πλειάδες» άργησαν πολύ να υιοθετήσουν τη μέθοδο των online πωλήσεων. Ελπίδα για το μέλλον αποτελεί η αναδιάρθρωση της γκάμας, που περιλαμβάνει 9 νέα μοντέλα μέχρι το 2023 – εκ των οποίων έχουν ήδη παρουσιαστεί τα νέα Crosstrek, Levorg και BRZ.

Get it on Google Play Download on the App Store