Πάνω από 2 εκατομμύρια Hyundai το πρώτο 6μηνο

Η Hyundai ανακοίνωσε τις παγκόσμιες πωλήσεις της για το πρώτο 6μηνο του 2023 αλλά και για τον περασμένο Ιούνιο, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο και στις δύο περιπτώσεις. Η εταιρεία διατηρεί ισχυρή δυναμική στις πωλήσεις λόγω της σταδιακής ανάκαμψης από την παγκόσμια έλλειψη ανταλλακτικών και της κυκλοφορίας νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου Kona, το οποίο λανσαρίστηκε και στην Ελλάδα πριν από λίγες μέρες.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Hyundai πούλησε 2.081.462 μονάδες σε όλο τον κόσμο, αυξημένες κατά 10,8% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, χάρη στη σταθερή ζήτηση που υπάρχει για τα οχήματα της κορεατικής μάρκας. Επίσης, τον Ιούνιο του 2023 πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο 375.113 Hyundai, σημειώνοντας αύξηση 9,5% από έτος σε έτος.

Τον Ιούνιο, οι πωλήσεις εκτός Κορέας αυξήθηκαν κατά 7,7% στις 304.950 μονάδες. Η σταδιακή ανάκαμψη στην εφοδιαστική αλυσίδα και η σταθεροποίηση της παραγωγής βοήθησαν την εταιρεία να εξασφαλίσει σταθερές επιδόσεις στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ινδία. Οι πωλήσεις στην Κορέα αυξήθηκαν κατά 17,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε 70.163 μονάδες με την εισαγωγή νέων μοντέλων και ειδικά με την αυξημένη ζήτηση για τα SUV.

Η Hyundai ενισχύει τη δυναμική των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων της πουλώντας περισσότερες από 20.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο τον Ιούνιο. Τα αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα Ioniq της Hyundai, συμπεριλαμβανομένων των Ioniq 5 και Ioniq 6, αντιπροσώπευαν πάνω από το 60% των συνολικών πωλήσεων EV.

Get it on Google Play Download on the App Store