Ισχυρή η Hyundai στην Ευρώπη και φέτος

Η Hyundai Motor έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους με ενισχυμένες πωλήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές διαθέτοντας 270.675 οχήματα. Η εταιρεία πέτυχε συνολικό μερίδιο αγοράς 4,1% στην Ευρώπη (ΕΕ, EFTA & UK).

«Με τις εξαιρετικές επιδόσεις μας το πρώτο εξάμηνο του έτους είμαστε κοντά στις πωλήσεις ρεκόρ πριν από τον COVID γεγονός που αντανακλά τον ρυθμό ανάπτυξής μας. Αυξήσαμε τον όγκο πωλήσεών μας για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενισχύοντας την ισχυρή μας θέση στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe.

«Λαμβάνοντας υπόψη το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai, αυτό το επίτευγμα αντικατοπτρίζει επίσης τη δέσμευσή μας για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών και εξηλεκτρισμό της γκάμας μας. Με την έναρξη των πωλήσεων του νέου Kona, είμαστε βέβαιοι ότι οι πωλήσεις μας θα συνεχίσουν να αυξάνονται και τους επόμενους μήνες».

Best seller στην Ευρώπη παραμένει το Hyundai Tucson με μια σύγχρονη γκάμα κινητήρων που αποτελείται από 48V Hybrid έως Plug-in Hybrid εκδόσεις. Ακολουθεί το πολύ επιτυχημένο Kona, το οποίο ήταν το δεύτερο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της Hyundai στην Ευρώπη. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εξηλεκτρισμένη γκάμα της Hyundai συνεχίζει να αντικατοπτρίζεται στις πρόσφατες πωλήσεις. Η εταιρεία παραμένει επικεντρωμένη στο όραμά της «Πρόοδος για τον Άνθρωπο» με την υπόσχεσή της να διαθέτει μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ευρώπη έως το 2035. Από τις συνολικές μονάδες που πουλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, περίπου το 15% αποτελούν εκδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Σύντομα, η Hyundai θα προσθέσει δύο ακόμη οχήματα στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της. Την επόμενη γενιά του νέου Kona, ενός αναβαθμισμένου multiplayer της κατηγορίας B-SUV, που θα οδηγείται από το ήδη δημοφιλές μοντέλο στην Ευρώπη: το KΟΝΑ Electric. Επιπλέον, το Ioniq 5 N, το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής υψηλών επιδόσεων της Hyundai, έκανε πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed στην Αγγλία και θα είναι διαθέσιμο για το κοινό το 2024.

Στην Ευρώπη, η Hyundai εστιάζει στην πελατοκεντρική ανάπτυξη και παραγωγή οχημάτων για τους Ευρωπαίους πελάτες της. Από όλα τα οχήματα της εταιρείας που παράγονται για την ευρωπαϊκή αγορά, το 70% κατασκευάζεται στα εργοστάσια παραγωγής HMMC και HAOS της Hyundai στην Τσεχική Δημοκρατία και την Τουρκία, αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store