Η μεγάλη ανατροπή του Hyundai Tucson

Αν και η κατηγορία των SUV είναι πλέον πολύ σημαντική στην Ευρώπη, ήταν ακόμα αναδυόμενη όταν το Hyundai Tucson έφτασε πριν από δύο δεκαετίες. Από το λανσάρισμά του το 2004, το παγκόσμιο bestseller της Hyundai έχει σταθερά ανατρέψει την τάση. Τώρα στην τέταρτη γενιά του, το Tucson εξακολουθεί να αποδεικνύεται πολύ δημοφιλές στους Ευρωπαίους πελάτες.

Πρώτο με 150.803 μονάδες

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Jato Dynamics, το Tucson αποτελεί το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV στην Ευρώπη για το 2022, με 150.803 μονάδες. Σε μια Ευρώπη που κατακλύζεται από πολλά ανταγωνιστικά SUV, προερχόμενα από κράτη της Ε.Ε. -και όχι μόνο. Αν και η ευρωπαϊκή αγορά νέων αυτοκινήτων κατέγραψε πτώση συγκριτικά με το περσινό έτος, οι πωλήσεις του Tucson αυξήθηκαν κατά 1% σε σχέση με το 2021. Αυτή η ισχυρή απόδοση πωλήσεων οδήγησε το δημοφιλές SUV της Hyundai στην 8η συνολικά θέση μεταξύ όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη.

Το Tucson γιορτάζει ένα δυνατό 2022 σε όλη την Ευρώπη

Το Tucson αποτελεί το πιο δημοφιλές μοντέλο σε όλη την Ευρώπη το 2022, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες αγορές της Hyundai. Στην Ισπανία, το Tucson ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία το 2022, διαθέτοντας 21.985 οχήματα. Αντίστοιχα, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 το Tucson κατέγραψε 27.839 πωλήσεις, ήτοι το 35% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας και μερίδιο αγοράς 5,3% στην κατηγορία του. Το Tucson ήταν το πιο δημοφιλές μικρομεσαίο SUV για τους Βρετανούς καταναλωτές και το 7o αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά. Στη Γαλλία, το Tucson ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο της Hyundai το 2022 με σχεδόν 18.000 ταξινομήσεις. Παράλληλα αποτελεί το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε μάρκα στην Ιρλανδία με 6.432 πωλήσεις.

Το Tucson ανεβάζει τον πήχη στα SUV

Με την καινοτόμο σχεδίαση και τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας το Tucson τέταρτης γενιάς ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τα SUV. Εξοπλισμένο με το κορυφαίο στην κατηγορία του πακέτο ασφαλείας, προσφέρει ηρεμία και άνεση στους πελάτες της Hyundai που το επιλέγουν. Ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης οχημάτων European New Car Assessment Program (Euro NCAP) βράβευσε το Tucson με τη μέγιστη βαθμολογία ασφάλειας πέντε αστέρων. Με τις 48V υβριδικές, πλήρως υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις βενζίνης και diesel, το Tucson προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων στην κατηγορία του.

Εκτός από το ότι είναι πολύ δημοφιλές στους Ευρωπαίους πελάτες, το Tucson έχει ήδη αναγνωρισθεί και κατακτήσει πολλά σημαντικά βραβεία το 2022. Η βρετανική έκδοση Carbuyer ανακήρυξε το SUV της Hyundai «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», η Auto Express βράβευσε το μοντέλο ως το «Best Mid-size SUV» και τo ισπανικό Auto Bild βράβευσε το μοντέλο ως το «Καλύτερο αυτοκίνητο εισαγωγής της χρονιάς – SUV». Αντίστοιχα και στην Ελλάδα το Hyundai Tucson έχει κατακτήσει τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022».

Get it on Google Play Download on the App Store