Η Kia συνεχίζει την εντυπωσιακή άνοδο στην Ευρώπη

Το μερίδιο αγοράς της Kia στην Ευρώπη συνεχίζει να ανεβαίνει, παρά την πτωτική τάση στη Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Η Kia έφτασε το εντυπωσιακό 5,2% για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, από 4% την ίδια περίοδο πέρυσι. Γεγονός που αποδίδεται και στα αναβαθμισμένα της προϊόντα, τα οποία παράλληλα συνοδεύονται από σημαντικές παροχές, όπως είναι και η εργοστασιακή 7ετής εγγύηση.

Οι ταξινομήσεις Kia στις αγορές της Ευρώπης έφτασαν το πρώτο 8μηνο του 2022 τις 372.729 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 12,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν η μάρκα πούλησε 331.624 οχήματα. Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη συνολική ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, όπου η πτώση έχει φτάσει το 11,9%, με πωλήσεις σχεδόν 6 εκατομμυρίων νέων επιβατικών αυτοκινήτων.

Πολύ καλός μήνας για την Kia ήταν ο Ιούλιος με πωλήσεις 45.238 μονάδων, που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 5,2%, από 4,6% το προηγούμενο έτος. Επίσης, ο Ιούλιος ήταν επίσης ο πρώτος μήνας όπου η μητρική εταιρεία της Kia, Hyundai Motor Group, κατετάγη τρίτη για τις συνολικές πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Η διεθνής αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων ελλείψεων εξαρτημάτων και της καταναλωτικής ζήτησης που επηρεάζεται από το υψηλότερο κόστος ζωής, ωστόσο η Kia συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα πωλήσεων. Η εξαιρετική σειρά προϊόντων μας, η οποία περιλαμβάνει μια αυξανόμενη γκάμα βραβευμένων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, μας φέρνει σε καλή θέση καθώς περισσότεροι Ευρωπαίοι καταναλωτές αναζητούν λύσεις βιώσιμης κινητικότητας που είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικές, ελκυστικές και προσαρμοσμένες στις ανάγκες ιδιοκτησίας τους».

Το πιο νέο μοντέλο που λανσάρισε πρόσφατα η Kia είναι το Niro, το οποίο και αυτό με τη σειρά του θα ενισχύσει συνολικά τη μάρκα. Αποτελεί ένα μικρομεσαίο SUV χωρίς συμβιβασμούς για όσους αναζητούν ένα κομψό και πρακτικό, φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο. Διαθέσιμο με φουλ υβριδικούς (HEV), plug-in υβριδικούς (PHEV) και πλήρως ηλεκτρικούς (EV) κινητήρες, το ολοκαίνουργιο Niro είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες μιας ευρείας γκάμας αγοραστών.

Get it on Google Play Download on the App Store