Βίαιες εκκινήσεις με Audi quattro (+video)

40 χρόνια πέρασαν από τότε που η Audi παρουσίασε το Μάρτιο του 1980 ένα να λευκό Coupe με σύστημα τετρακίνησης. Μια κίνηση που σηματοδότησε τον ερχομό των συστημάτων 4WD στα αυτοκίνητα επιδόσεων ευρείας παραγωγής, καθώς μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν μόνο σε φορτηγά και μοντέλα εκτός δρόμου.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του νέου crossover Audi A1 citycarver

Αρχικά η Audi τοποθέτησε την τετρακίνηση σε πρωτότυπα του Audi 80, για να συνδυαστεί τελικά με τον πεντακύλινδρο 20βάλβιδο 2.2 τούρμπο και να μας δώσει το Audi quattro. Μέχρι σήμερα τα μοντέλα της Audi στα οποία έχει τοποθετηθεί το σύστημα quattro είναι πάρα πολλά, από κόμπακτ έως πολυτελείας και supercar. Ωστόσο, στο μυαλό των περισσότερων το όνομα «quattro» είναι άμεσα συνδεδεμένο με σπορ κατασκευές και μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως είναι αυτά της σειράς RS.

Δείτε ακόμα: Τι καινοτομία είχε το Audi 80 του 1986;

Άλλωστε η πολύ δύναμη για να περάσει καλύτερα στην άσφαλτο χρειάζεται ικανή τετρακίνηση, έτσι ώστε να βοηθά στο καλύτερο στρίψιμο του αυτοκινήτου αλλά και στις εκκινήσεις, αφού δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος με σπιναρίσματα.

Δείτε ακόμα: Νέο και αεροδυναμικό Audi A3 Sedan

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε ένα μια συλλογή από ταχύτατες εκκινήσεις με Audi quattro διαφόρων τύπων και ισχύος. Μεταξύ αυτών υπάρχει και ένα «ελληνικό» S3 πρώτης γενιάς, το οποίο πραγματοποιεί ένα επικίνδυνο ελιγμό. Παρατηρήστε ακόμα στα σήματα Mercedes στο πρώτο Audi που εμφανίζεται στο βίντεο.

Get it on Google Play Download on the App Store