Θλίψη από το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο του Pininfarina

Κατά καιρούς εμφανίζονται στο διαδίκτυο εγκαταλειμμένες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων με αμάξια που στην καλύτερη περίπτωση έχουν παραμείνει απείραχτα για χρόνια, λες και ο χρόνος σταμάτησε εκείνη τη στιγμή. Σπάνια όμως θα δούμε εργοστάσια παρατημένα που να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως ισχύει και για το συγκεκριμένο του Pininfarina που κάποτε έσφυζε από ζωή, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει αφεθεί στο έλεος της φύσης και των βανδαλισμών.

Βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία στην πόλη San Giorgio και μόνο θλίψη προκαλεί όταν το βλέπει κανείς διαλυμένο. Χτίστηκε το 1986 από τη συνεργασία μεταξύ της General Motors και του Pininfarina, για την κατασκευή της Cadillac Allanté. Ένα αυτοκίνητο που υπόσχονταν πολλά με τον πολυτελή του χαρακτήρα, ενώ η μεταφορά του στις Η.Π.Α. γίνονταν με αεροπλάνα. Ωστόσο δεν πέτυχε εμπορικά, αφού μόνο 22.000 οχήματα παράχθηκαν. Η Allanté μπορεί να ήταν παντελώς άγνωστη στην Ευρώπη, παρόλα αυτά από τη γραμμή παραγωγής της Carrozzeria Pininfarina πέρασαν αρκετά διάσημα αυτοκίνητα, όπως η Ferrari Testarossa και κατόπιν το Peugeot 406 Coupe. Εκεί κατασκευάζονταν και οι Alfa Romeo Brera και Spider, έως το 2011 που έκλεισε μια για πάντα το εργοστάσιο. Η εξαγορά της εταιρείας από τη Mahindra το 2015 δεν βοήθησε στο να ξαναζωντανέψει αυτή η μονάδα και ούτε πρόκειται να γίνει, αφού η κατασκευή οχημάτων σε περιορισμένη κλίμακα είναι ασύμφορη.

Οι εξωτερικοί χώροι μαζί και με τις περιοχές που γίνονταν οι τελικές δοκιμές των αυτοκινήτων πριν παραδοθούν στους πελάτες τους, έχουν καλυφθεί από τη βλάστηση. Ο χώρος της παραγωγής έχει παραμείνει σε αναλογικά καλή κατάσταση, ενώ διάφορα ρομπότ και μηχανήματα στέκονται ακόμα εκεί απείραχτα. Παραδόξως, μερικά από τα διαγράμματα για τον τρόπο κατασκευής της Brera εξακολουθούν να κρέμονται στους τοίχους στους αντίστοιχους σταθμούς τους. Πλιάτσικο έχει γίνει στα πρώην γραφεία και σε άλλες αίθουσες, όπου κυριαρχεί το απόλυτο χάος.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store